Film

Skribent

Daniel Feldt

23 maj 2009 | 15:59

Cannes på 60 sekunder - Fredag 22 maj

Här kommer en kort summering om vad som hände under den tionde dagen av Cannesfestivalen.

Cannesfestivalen ger sig in i det som snart blir den sista helgen. Även om det har varit lite tystare de senaste dagarna så var det minst två intressanta filmer som visades under fredagen.

Terry Gilliams "The Imaginarium of Dr Parnassus" visades och stjärnglansen fanns där med Johnny Depp, Colin Farrell och Jude Law, som alla hoppade in och ersatte för Heath Ledgers roll efter hans plötsliga död. Reaktionen är att filmen är "artsy" och lite åt den konstiga sidan, som vanligt med Terry alltså, och fylld av bra skådespel och massvis med fantasi. Filmen visades utom tävlan.

Gaspar Noe är tillbaka i Cannes för första gången på sju år, då han debuterade med "Irreversible", med "Enter the void" som ingår i den officiella tävlan. Efter visningen har den hunnit bli jämförd med bröderna Wachowskis "Speed Racer" och Kubricks "2001" och "The Shining". Emma Gray Munthe diggade inte filmen och skriver så här i sin blogg:

- Inga burop, dock en väldig massa människor som gick. Undrar om han någonsin gör något lika fantastiskt som Irreversible igen?

Den andra filmen som visades i tävlingen var "The Time That Remains" från regissören Elia Suleiman. Den beskrivs som en gravallvarlig palestinsk komedi av filmkritikern Roger Ebert som var förvånad över hur mycket filmen växte på honom. Filmen får också ett väldigt positivt betyg från AV Club som skriver att "The Time That Remains" precis puttar undan "Vincere" som deras favoritfilm under Cannesfestivalen.

| 23 maj 2009 15:59 |