CANNES 2022

Skribent

Alexander Kardelo

25 maj 2022 | 15:00

Cannes 2022: Idris Elba om sina tre önskningar

Vi frågade Idris Elba, Tilda Swinton och George Miller om vad de skulle önska sig i samma scenario som i "Tre tusen år av längtan".
I George Millers film ”Tre tusen år av längtan” möter en ensam forskare (Tilda Swinton) en livs levande Djinn (Idris Elba), en ande i flaskan som lovar att infria hennes tre innersta önskningar. 
 
Det storslagna och romantiska fantasydramat har just visats i tävlan på filmfestivalen i Cannes, och skådespelarna och regissören mötte den samlade pressen dagen efter galapremiären. Jag passade på att fråga trion om vad de själva skulle önska sig om de träffade på en Djinn.
 
- Min första önskan: jag önskar att jag hade ett bättre svar på din fråga, säger Idris Elba.
 
- Det andra vore att publiken ska ta med sig något viktigt från filmen. Och det är att vi lär oss av historier. Den här filmen är faktiskt berättad på ett okonventionellt sätt, och jag önskar att publiken ska förstå det. Se den två, tre gånger och gör den till din egen berättelse. 
 
- Min tredje önskan vore en elektrisk Ferrari, skrattar Elba.
 
 
Tilda Swinton svarar att det känns som om hon redan har träffat en Djinn i George Miller:
 
-  Jag har tänkt på önskningar, och det enda rationella vore att önska sig något som man annars omöjligt kan få. Så, ja - att möta George Miller som säger att han ska göra en liten film som sträcker sig över tretusen år, det tickar av en box för mig. 
 
- Flera har frågat mig samma fråga och jag önskar jag hade förberett ett bättre svar. Jag vet inte… oändlig visdom bland alla mänskliga och icke mänskliga varelser på vår planet? Det vore en bra början. Och lite mer sömn.
 
George Miller själv då? Varför krångla till det, karln har sin önskan klar:
 
- Min önskan vore att vinna guldmedalj i ett 100-meterslopp på rekordtid. Men kommer det att hända?
 
 
”Tre tusen år av längtan” får svensk biopremiär senare i år.
| 25 maj 2022 15:00 |