Film

Skribent

EvaEpic

9 mars 2012 | 18:01

Cameron går till botten av Stilla havet

Är man en framgångsrik regissör så kan man i princip göra vad som helst. James Cameron är en av dem och nu ska han utforska stilla havets djupaste punkt.

Efter storfilmer som "Avatar" kan man, om man råkar vara James Cameron, göra i princip vad man vill. Istället för att stressa fram uppföljarna "Avatar 2" och "Avatar 3" för att hålla produktionsbolagens deadline så tänkte Cameron ha lite roligt istället - som att försöka nå havets djupaste punkt till exempel.

Regissören bakom "Titanic" ska tillsammans med National Geographic Society och Rolex göra en "en undervattens research för att utöka vår kunskap och förståelse för dessa enorma, okända delar av världen".  "Deepsea Challenge"-expeditionen kommer att filma till en 3D-dokumentär, i ett bemannat fordon kommer de att dyka ner i den djupaste punkten i stilla havet.

Cameron kommer att spendera sex timmar under ytan för att samla material i denna revolutionerade film. Efter "Avatar" kommer han säkert att använda sig av sina erfarenheter och dela med sig av dem.

Om du vill följa expeditionen, kolla in deras hemsida: www.DEEPSEACHALLENGE.com

| 9 mars 2012 18:01 |