Film

Skribent

Patrik Jonsson

9 augusti 2012 | 22:01

Bryan Singer regisserar "Bonnie & Clyde"

I veckans TV-rapporter kan vi också berätta om Shyamalans nya serie och planerna för "The Beach".

Efter de enorma framgångarna med "The Hatfields & The McCoys" hoppade History Channel med eld och lågor på sitt vikingaepos "Vikings" och i slutet av den förra veckan avslöjade kanalen att de nu har ännu en miniserie på gång. Huvudkaraktärerna heter Bonnie & Clyde och jag tror nog inte att dessa behöver någon mer ingående presentation? Serien, som skrivs av Matthew Wilder, kommer att ligga på fyra timmar och som regissör och producent för samtliga avsnitt hittar vi självaste Bryan Singer! Med det ena projektet intressantare än det andra så har History Channel verkligen tagit plats bland de mer etablerade kanalerna och jag kan inte annat än att tacka och ta emot.

Syfy har nu på allvar börjat att beställa pilotavsnitt av serier till nästa år och de har öppnat rätt så starkt måste jag säga. Först har de beställt "High Moon" som har varit under utveckling i snart två år, serien, som kommer att produceras av Brian Fuller ("Pushing Diasies"), är en adaption på den numer kulförklarade sci/fi romanen "The Lotus Caves" från 1969 av John Christopher. Pilotavsnittet kommer att ligga på 90 minuter och produktionen väntas att dra igång under den tidiga hösten. Kortfattat handlar "High Moon" och tillika romanen så klart, om att samtliga kontinenter på jorden har skapat olika kolonier på månen, främst för att bryta och ta tillvara på dess tillgångar, då plötsligt en ny livsform upptäcks.

Sedan har Syfy plockat upp en serie av ingen mindre än M. Night Shyamalan och jag kan förstå ifall den mannen har tröttnat något på filmvärlden efter hans, minst sagt, måttligt välmottagna filmer på sistone. Serien heter "Proof" och ska kretsa kring sonen till en multimiljonär tillika ett tekniskt geni, som efter det att han mist båda sina föräldrar i en tragisk olycka, erbjuder en saftig belöning till den som kan hitta bevis på liv efter döden.

Enligt rykten är chanserna till att denna serie plockas upp för en full säsong väldigt stora i och med att kanalen redan har bundit upp stora summor pengar till den. Dessutom så har den ju M. Night Shyamalan och jag har faktiskt länge hoppats på att han skulle ta sig an serieformatet, tror att han kan lyckas riktigt bra där. Kan detta bli hans stora comeback månntro? Jag håller alla tummar!

Fox har börjat att utveckla ett mycket intressant projekt, serien heter "Gun Machine" och kommer att bli en adaption på den ännu inte utgivna romanen med samma titel av serieboksförfattaren Warren Ellis. "Gun Machine" kretsar kring en sorgsen och deprimerad New York-polis som råkar snubbla över en gigantisk vapengömma. Dessa vapen spårar han sedermera tillbaka till en massa, vitt skilda, olösta mord som vid första anblick inte alls verkar hänga ihop.

Dario Scardapane, skaparen av "Trauma", kommer att skriva manuset och Warren Ellis själv är ombord som producent. Detta låter som sagt mycket lockande och skulle nu Fox välja att sända denna serie på deras syster/kabelkanal FX så kan det verkligen bli hur bra som helst, men detta återstår så klart att se.

Den japanska mangaserien "Black Jack" av Osamu Tezuka från 70-talet kommer att bli TV-serie och den kommer denna gång inte att bli animerad. Bakom projektet ligger Entertainment One som bl.a. distribuerar den kanadensiska serien "Rookie Blue" och zombiedramat "The Walking Dead". Som producenter står Taka Ichise och Doug Davison som även arbetade tillsammans med de amerikanska versionerna av filmerna "The Ring" och "The Grudge". Vilken kanal som slutligen plockar upp serien återstår så klart att se, men ABC har arbetat tillsammans med Entertainment One tidigare så jag antar att de ligger rätt så hyggligt till. Ja ifall nu inte Entertainment One bestämmer sig för att ta projektet till en kabelkanal, vilket också kan vara ett mycket tänkbart scenario.

HBO har beställt ett pilotavsnitt av Michael R. Roskam som vid årets Oscarsgala fick sin belgiska film "Bullhead" nominerad för bästa utländska film. Serien heter "Buda Bridge" och kommer att bli en kriminalhistoria som utspelar sig i Bryssel i en nära framtid. Det hela ska ta sin start då en kvinna hittas brutalt mördad på just Buda Bridge som sedan kan kopplas till en rad grymma våldsbrott och någon slags underlig forskning. Roskam är satt att skriva manuset och han kommer även att stå som regissör. Med sig som producenter har han inga mindre än Michael Mann och Mark Johnson ("Breaking Bad"). Vi får väl hoppas nu då att HBO och Michael Mann har mer tur med denna än med "Luck" för detta verkar sannerligen bli något alldeles extra!

NBC har köpt upp en ännu obetitlad thrillerserie av Rand Ravich, skaparen av den alldeles för tidigt nedlagda "Life" med Damian Lewis från 2007. Serien ska utspela sig i och runt omkring Washington D.C. och kretsa kring en Secret Service-agent som redan på dennes första arbetsdag hamnar mitt i en internationell kris. Projektet beskrivs som en slags känsloladdad konspirationsthriller som kommer att ta ut svängarna rejält och som dessutom ska bjuda på många oförutsägbara vändningar, att det hela osar lite "24" förnekar inte ens NBC själva.

Dessutom har de köpt upp en serie vid namn "Pariah" av Lionsgate Television och Kelsey Grammers produktionsbolag Grammnet Prods. Serien är en slags kriminalare där karaktärerna är inspirerade av den ekonomiska teorin "Freakonomics" som gjordes populär av författarna/ekonomikerna Steven Levitt och Stephen Dubner. Det hela är skrivet av Kevin Fox ("The Negotiator" och "Law & Order: SVU"), Lionsgate Television och Grammnet Prods ligger även bakom Starz:s "Boss" som har just Grammer i huvudrollen.

FX har påbörjat ett projekt tillsammans med musikern Dr. Dre och det hela gäller en dramaserie som ska utspela sig i Los Angeles där vi kommer att få följa en musikproducent som försöker att balansera sitt liv i både musikernas och de kriminellas värld. Serien är skriven av Sidney Quashie som även kommer att producera tillsammans med Dr. Dre.

Fox har köpt rättigheterna till göra "The Beach" som, precis som det låter, kommer att bli en adaption på Alex Garlands bok med samma namn från 1996 och på Danny Boyles film från 2000 med Leonardo DiCaprio. Boken blev en stor succé då det begav sig, filmen kom dock aldrig i närheten av dess framgångar, istället hördes burop från besvikna fans av boken världen över. Nu är alltså frågan ifall istället en TV-serie kan göra boken mer rättvisa och visst finns det väl en del som talar för detta, om det hela nu görs på rätt sätt vill säga. Andrew Miller, som skrev originalmanuset till "The Secret Circle", är satt att skriva manuset.

Nyheter i korthet:

ABC har nu hittat sin Kapten Krok till serien "Once Upon A Time" och det blir den irländska skådespelaren Colin O'Donohue ("The Rite") som får ta på sig ögonlapp och krok till höstens kommande säsong.

Igår så drog Netflix igång produktionen av fortsättningen på "Arrested Development" och enligt rykten så ska hela det gamla gänget vara samlade.

Den andra säsongen av västernserien "Hell On Wheels" har premiär på AMC på söndag.

Det har varit en tuff säsong för de som vill sälja serier denna sommar, kanalerna har varit mycket petigare än tidigare år och många kanaler väljer dessutom att hålla sig till serier de redan har i produktion.

Lukas Haas ("Inception") har snott åt sig en fast roll i Fox:s andra säsong av "Touch".

Warner Bros TV har backat upp CW:s "Sleepy Hollow" som tidigare stod utan distributör.

Slutligen har CBS släppt två helt nya promotrailers för två av deras kommande serier "Elementary" och "Vegas" som har premiär i höst.

Detta var allt jag hade att bjuda på denna vecka, men vi hörs igen om ytterligare en!

| 9 augusti 2012 22:01 |