Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 oktober 2014 | 17:00

Bryan Cranston "vansinnig" på bojkottande moralmamma

En Florida-baserad mamma startade en insamling för att få bort "Breaking Bad"-actionfigurer från leksakskedjan Toys 'R' Us. Nu ger Bryan Cranston svar på tal.
Susan Schrivjer från Florida, USA, är ett fan till TV-serien "Breaking Bad", men det har inte  hindrat henne från att försöka få samtliga Toys 'R' Us i USA att ta bort alla produkter kopplade till serien. 

Hon anser nämligen att de glorifierar knarkmissbruk och har därför startat insamlingen "Toys 'R' Us: Remove Breaking Bad Dolls From The Shelves", som till dags dato fått in över 6 000 namnunderskrifter.

- Jag blev väldigt chockad och upprörd, säger hon till The Today Show, om hur hon kände när hon råkade få syn på actionfigurerna som säljs i de många leksaksaffärerna. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

En av Walter White-dockorna har exempelvis en påse föreställande det blå meth-amfetaminet huvudrollspersonerna tillverkade. 

- Inget som har med droger att göra är rätt att saluföra. Jag anser att Toys 'R' Us behöver titta över sina ideal och värderingar som familjefokuserat företag, fortsätter hon. 

Toys 'R' Us gick i går ut med svaret att dockorna är tydligt märkta med "ej lämpliga för barn under 15 år" och dessutom placerade i vuxenavdelningen av deras butiker men i dag har ändå flertalet filialer (samt även nätbutikerna) valt att plocka bort sina "Breaking Bad"-produkter. 

Bryan Cranston, som spelade Walter White i den mångfaldigt Emmy-prisade dramaserien, gav sina fem cent i frågan på sin Twitter

"Florida-mamma  begär att Toys 'R Us ska ta bort sina Breaking Bad-actionfigurer" Jag blir så arg när jag hör det att jag tuttar eld på min Florida-mamma actionfigur i ren protest!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Frågan är väl vem av dem som har rätt. Överreagerar mamman eller är det olämpligt att låta actiondockor bära knark och säljas i leksaksaffärer? Tyck till! 

| 21 oktober 2014 17:00 |