Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 oktober 2019 | 21:00

Stort internationellt intresse för "Utredningen" om mordet på Kim Wall

Pernilla August och Rolf Lassgård klara för rollerna som Kim Walls föräldrar i nya miniserien "Utredningen".
Deadline rapporterar att brittiska BBC och tyska RTL redan köpt in rättigheterna till den Oscarsnominerade regissören Tobias Lindholms ("Kriget", "Jakten") kommande miniserie "Utredningen", som kommer att följa utredningen av den svenska journalisten Kim Walls brutala mord.
 
Det är egentligen inte förrän nästa vecka när rättigheterna till miniserien släpps för försäljning, vid ett event i Cannes. Men med tanke på att den dansk/svenska-produktionen redan är klar för distribution i både Storbritannien och Tyskland förväntas miniserien nu kunna sprida sig till många fler områden.
 
Här i Sverige blev journalistens mord väldigt omskrivet, mycket på grund av omständigheterna kring hennes försvinnande. Hon försvann nämligen spårlöst i samband med att hon följde med i uppfinnaren Peter Madsens mini-ubåt, tills delar av henne flöt iland. Kims föräldrar ska ha givit sitt godkännande till serien, då de inte vill att deras dotters öde ska glömmas bort.
 
Lindholm har både skrivit och regisserat seriens samtliga avsnitt. I rollerna som Kims föräldrar kommer vi att få se Pernilla August och Rolf Lassgård. Soren Malling ("Borgen") och Pilou Asbaek ("Game of Thrones") spelar den utredare respektive åklagare som kommer att driva handlingen framåt. 
 
Här i Sverige kommer miniserien, som kommer att bestå av totalt 6 avsnitt, att få premiär under hösten 2020 på SVT - för att sedan även visas på Viaplay. I Danmark kommer serien att visas på TV2.
 

Läs också: Josephine Bornebusch berättar om sin Viaplay-serie "Älska mig"

 
Kommer du att ge den nya miniserien "The Investigation" en chans? Kommenters gärna nedan!
| 10 oktober 2019 21:00 |