Skribent

Patrik Jonsson

26 januari 2012 | 18:30

Bruckheimer gör actionserie åt CBS

I veckans TV-rapporter avslöjar vi att ABC planerar en ny övernaturlig serie och att NBC är på gång med en spin-off till "The Office".

ABC har plockat upp ett pilotavsnitt från David Wilcox, som även skriver "Fringe", med titeln "666 Park Ave". Detta låter ju lite djävulskt och det ska det bli också då det hela är en slags övernaturlig serie som ska fokusera på ett ungt par som köper upp några gamla historiska byggnader i New York som sedermera visar sig vara hemsökta. Serien är baserad på en bokserie med samma namn skriven av Gabriella Pierce. Kan de ha fått lite "American Horror Story"-feber där borta på ABC månntro?

CBS har parat ihop sig med den numer mer eller mindre legendariska actionproducenten Jerry Bruckheimer och resultatet kommer att bli en actionserie (no shit) vid namn "Trooper". Serien kommer att handla om en (tuff) morsa som väljer att bli en "New York State Trooper", ja... en snut i New York helt enkelt. "Trooper" är skapad av Aron Eli Coleite som bl.a var en av manusförfattarna till NBC's "Heroes".

Är det dags att vinka farväl till "The Office"? Anledningen till att jag ställer mig frågan är för att NBC håller på att utvecklar en spin-off på serien som ska fokusera på Dwight Schrute (Rainn Wilson). Det hela är tänkt att bli en slags familjekomedi där vi ska få följa Dwight på hans farm där han driver sitt Bed & Breakfast. Idén kommer från Wilson själv och från Paul Lieberstein, premiär är det tänkt att bli i början av nästa år. Visst kan det fungera med en spin-off, "Fraiser" är ett exempel, men jag kan dessvärre räkna upp bra många fler exempel där det inte har fungerat och NBC har ju dessutom miljontals andra komediprojekt på gång så jag tycker nog att det minst sagt är lite dålig timing på det hela. Ja och nu behöver det ju inte vara nedläggningsdags för "The Office" på grund av detta, men detta brukar alltid vara en slags varningsklocka.

HBO har valt att skjuta upp på fortsättningen av "Treme", det var ursprungligen tänkt att den tredje säsongen skulle börja sändas redan i april som de tidigare alltid gjort, men nu så kommer den inte att sändas förrän någon gång i höst. I april så börjar HBO att sända "Game of Thrones", "Veep" och "Girls" så det fanns antagligen inte någon plats åt "Treme". Förhoppningsvis så parar de ihop serien med "Boardwalk Empire" i höst så kanske serien, som redan nu brottas med rätt så låga tittarsiffror, får lite extra skjuts iom att fler upptäcker den.

Lite mer HBO; deras kommande dramaserie "The Corrections", som redan har Chris Cooper, Dianne West och Ewan McGregor i rollistan, ser nu ut att kunna tillägga Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Bruce Norris och Greta Gerwig. En ganska så imponerande rollista med andra ord. Serien ska baseras på boken med samma namn som kortfattat kretsar kring en familj i blåsväder. Ja och det är inte slut där heller för kanalen har även en komediserie på gång där Ben Stiller inte endast ska ha en av de större rollerna, utan han ska även producera och regissera. Serien heter "All Talk", är skriven av Jonathan Safran ("Extremely Loud and Incredible Close") och ska kretsa kring en familj av judiskt ursprung i Washington D.C. Även Alan Alda befinner sig just nu i förhandlingar om en av de ledande rollerna.

Att NBC älskar komediserier och sitcoms kommer väl inte direkt som någon nyhet, men nu i veckan så blev vi definitivt påminda om det igen då kanalen gav grönt ljus till inte mindre än åtta stycken; "Friday Night Dinner", "Daddy´s Girl", "Next Caller Please", "Dawnwardly Mobile", "Go On", "Animal Kingdom" och så ytterligare två som ännu inte har någon titel. Fullständigt absurt detta, det vore väl bättre ifall de valt att satsat på ett par stycken för att i sin tur göra de riktigt bra istället? Less is more, men det kan nog inte NBC ens stava till.

Alan Balls ("True Blood", "Six Feet Under") senaste skapelse "Banshee" har fått fullt förtroende då inte endast ett pilotavsnitt är beställt, utan en hel säsong bestående av tio avsnitt. Det blir dock inte HBO som kommer att sända den, istället så har dess systerkanal Cinemax fått äran att ansvara för den. "Banshee" kommer att kretsa kring en f.d. fånge tillika mästertjuv som tar sig an identiteten av en sheriff i Banshee, Pennsylvania.
Serien, som beskrivs som en blandning av "Walking Tall" och "A History of Violence", är beräknad att få sin premiär någon gång under 2013. Kan nog bli riktigt bra detta!

Förra veckan så berättade jag om att CW hade beställt ett pilotavsnitt av en modern version av "Beauty and the Beast" och denna vecka så är det ABC:s tur. För att även ABC ska satsa på en "Beauty and the Beast"-serie, fantasin är oändlig, deras version ska dock bli mer åt sagohållet. Ja, bara för att de har fått dille på sagor nu sedan "Once Upon a Time" så klart. Nåväl, det finns väl fler sagor att göra serier på men de lär väl göra som de vill. Elak som jag är så hoppas jag naturligtvis inte på något lyckligt slut.

Nyheter i korthet;

Fox har beställt en pilot av ett ännu obetitlat projekt som ska handla om tonårstjej som blir rekryterad av CIA för att bli spion då hennes pappa, som också var just en spion, hittas mördad. Serien är skapad av Karyn Usher ("The Playboy Club"). Gäsp.

Anne Heche har fått en roll i NBC:s kommande sitcom "Save Me.

Victor Garber från bl.a "Alias" kommer att dyka upp i den kommande säsongen av "The Big C".

Steve Buscemi kommer återigen att göra en gästroll i "30 Rock", han kommer dessutom att regissera själva avsnittet.

NBC:s "The Firm" tappade ytterligare publik förra torsdagen och var nere i en rating på skandalösa 0.9. Det luktar nedläggningsdags, hade nog varit bättre ifall de satsat vidare på "Awake" istället men NBC är ju NBC.

Ännu en sitcom är på väg till Fox, det är Bill Lawrence´s ("Scrubs") senaste skapelse "Like Father" som har fått grönt ljus av kanalen.

Paula Malcomson ("Deadwood") har fått den kvinnliga huvudrollen i Showtimes kommande serie "Ray Donovan", där får hon bl.a spela mot Liev Schreiber.

ABC har tagit sig an en remake av den engelska komediserien "White Man Van" och CBS har beställt en pilot av en serie kallad "Widow Detective" och det sistnämnda låter ju som rena skämtet, vad håller de på med?!

En ny trailer till den andra säsongen av "The Borgias" har precis släppts och jag låter den avsluta denna vecka. Ha det så gott!

| 26 januari 2012 18:30 |