Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2021 | 12:00

Bröderna Russo har stora planer för sin "Herkules"

Vad sägs om att ta en film i taget, grabbar...?
Bröderna Russo, kända för maffiga superhjälteäventyr i "Avengers: Infinity War" och "Avengers: Endgame", regisserar som bekant en "Herkules"-remake härnäst.

Disneys animerade film från 1997 ska få samma spelfilms-behandling som exempelvis "Mulan" och "Skönheten och odjuret" har fått på sistone. Men det låter som att regissörerna inte nöjer sig med en enda film, utan ser chansen att öppna upp ett nytt filmiskt universum.

I en ny intervju berättar Joe Russo om sina ambitiösa planer för en "Herkules"-franchise.

- Vår intention med allt vi gör är att se hur vi kan bygga ut det, expendera och hitta möjlighet till nya berättelser. Så gör vi även med "Herkules", kan vi bygga en värld som kan leva vidare? Jag tror det är vad publiken vill ha, visst? De vill se något riktigt coolt som de kan förlora sig i under ett årtionde, så vårt uppdrag är att ge dem den upplevelsen.
 
Vad exakt som planeras (Uppföljare? Spinoffs? En tv-serie för Disney+?) framgår inte. Det första manuset till "Herkules" blir klart om en vecka. 
 
 
När det blev klart förra våren att Joe och Anthony Russo gör en ny film om den mytomspunne hjälten, berättade de att filmen ska följa en annan handling än den animerade förlagan.
 
- Man måste komma med något nytt. För oss är det inte intressant att berätta samma historia igen. Så gjorde vi också med våra Marvel-adaptioner (…) Vi vill ge er en annan story. Jag tror vi ska göra något som går i samma anda som originalet och inspireras av det, men vi sätter också in nya element.
| 12 februari 2021 12:00 |