Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 maj 2020 | 09:15

Disneys nya ”Herkules” går ifrån originalet med en annan story

Remaken ska bara ”inspireras av originalet” enligt bröderna Russo som producerar.
Häromveckan blev det klart att Joe och Anthony Russo (”Avengers: Endgame”) ska producera en ”Herkules”-remake åt Disney. Det blir en ambitiös biofilm om den grekiske guden som hamnade på jorden.

I en intervju med Collider berättar bröderna lite mer om sina planer. Det är alltför tidigt att säga om det återigen blir en musikal eller ej, men vi kan iallafall vänta oss en annorlunda handling än sist:

- Man måste komma med något nytt. För oss är det inte intressant att berätta samma historia igen. Så gjorde vi också med våra Marvel-adaptioner (…) Vi vill ge er en annan story. Jag tror vi ska göra något som går i samma anda som originalet och inspireras av det, men vi sätter också in nya element.

Bröderna Russo kallar sig själva för ”Herkules-fanatiker”, och såg till att komma ombord när Walt Disney började skissa på en remake. Och visst kan man lätt se sagan om Herkules bli en modern superhjältefilm med både humor och action? (Den med Dwayne Johnson har vi redan förträngt.)

Än så länge finns det inga skådespelare klara och regissören är ej tillsatt.
 
 
Disneys nyinspelningar av gamla tecknade klassiker går som oftast ruggigt bra på bio, men det är inte utan en del kritik från inbitna fans. Antingen är de alldeles för lika originalet (som ”Lejonkungen”) eller så tar de sig friheter och avviker från källan för mycket. Man kan inte göra alla nöjda - frågan är hur bröderna Russo kommer lyckas med sin version av ”Herkules”?
| 8 maj 2020 09:15 |