Film

Skribent

MovieZine

29 augusti 2021 | 12:00

Bröderna Coens debutfilm släpps nu för första gången på bluray

"Blood Simple", bröderna Coens hårdkokta lågbugetfilm, har blivit digitalt restaurerad och står redo att återupptäckas på bluray och video-on-demand.
Nu är det dags att lägga till en riktig filmpärla i samlingen! För första gången släpps bröderna Coens debutfilm "Blood Simple" på bluray.

Den våldsamma noir-thrillern från 1984 har blivit digitalt restaurerad, och som bonusmaterial tillkommer även intervjuer med Joel och Ethan Coen samt skådespelarna M. Emmet Walsh och John Getz.

I en skabbig håla i Texas lejer en svartsjuk barägare en skum privatdeckare för att döda hans fru och hennes älskare. Men inget går som tänkt. Mördaren har en hemlig plan på hur han ska kunna tjäna mesta möjliga pengar på sitt smutsiga uppdrag, vilket sveper in trion i ett djävulskt dubbelspel där blodet skvalar rikligt.
 
"Kryddad med spänning, mörk humor och en fullständigt fantastisk Frances McDormand i huvudrollen är detta ett måste-se-mästerverk för vilken filmälskare som helst", skriver Jonna Vanhatalo i sin recension här på MovieZine.
 
 
Filmen släpps både på bluray och som digital hyr/köpfilm måndagen 30 augusti.
 
Har du sett "Blood Simple"? Kommentera nedan.
| 29 augusti 2021 12:00 |