Skribent

Patrik Jonsson

6 oktober 2011 | 21:15

Bröderna Coen gör komediserie

I veckans TV-rapporter berättar vi att Chris Carter är på väg tillbaka med en ny serie och att serien "The Playboy Club" har blivit nedlagd.

Chris Carter, mannen bakom "Millenium", "A Cry in the Night" ("En Röst I Natten") och naturligtvis "The X-Files" är efter många år äntligen på väg tillbaka med ett nytt projekt. Inte mycket är känt kring serien men det hela ska i alla fall bli något slags mysterium där en kvinnlig karaktär står i centrum. Carter som skapade en av de mest framgångsrika serierna i och med "The X-Files" förändrade sci-fi på TV för alltid och han har även varit mentor åt bl.a Vince Gilligan som står bakom "Breaking Bad". Jag antar att det är på sin plats att säga välkommen tillbaka och hoppas på något helt fantastiskt att beskåda då det väl blir aktuellt, för om det är någon som kan skapa TV-serier så är det Chris Carter.

Ja och medans jag välkomnar veteranen Carter tillbaka så passar jag även på att välkomna två nya, men ack så välkända, herrar in till TV-världen, nämligen Joel & Ethan Coen. Bröderna har uppenbarligen ett projekt på gång för Fox som heter "Harve Karbo". Det hela ska bli en komediserie med timslånga avsnitt som ska handla om en privat detektiv i Los Angeles vars fall ofta präglas av kända profiler från Hollywood. Skulle kunna tänka mig att detta bäddar upp för en hel del cameos med andra ord. Bröderna Coen kommer att producera och Phil Johnson ("Cedar Rapids") är satt att skriva manuset till pilotavsnittet.

Jag pratade om det förra veckan och nu slår den till igen. Ja jag snackar så klart om den surrande flugan klädd i sporrar och Stetsonhatt. Den här veckan så är det Fox som har meddelat att de kommer att göra en storsatsning på en västernserie och deras tappning kommer att bli ett storslaget äventyr som ska kretsa kring ingen mindre än legenden Wyatt Earp. Som producenter står Alex Kurtzman ("Cowboys & Aliens", "Star Trek", "Alias") och Robert Orci ("Fringe"). Nu tror jag att det knappt finns någon kanal kvar som INTE ska satsa på en västern nästa år, nu återstår det väl bara att hoppas på att merparten av dessa serier blir riktigt yiehaa!

NBC fortsätter med sina adaptioner, den här gången är det en adaption på en berättelse skriven av Elmore Leonard och berättelsen är hämtad från samma novellsamling som FX hämtade sin Leonard-adaption "Fire in the Hole" som senare fick heta "Justified". Den berättelse som NBC har valt fokuserar på en colombiansk eskortflicka som tvingas att bli en iskall mördare. Elmore Leonard, ja gärna! Men NBC är dessvärre inte något FX.

Här kommer lite goda nyheter till alla er som gillade "Arrested Development". Mitch Hurwitz, skaparen av serien, sa i slutet av förra veckan att ingenting är säkert, men att det finns en god chans att serien kommer att komma tillbaka till TV-rutan för en absolut sista säsong som i sin tur ska leda in till den planerade filmen. Hurwitz sa att detta med 80 procents säkerhet kommer att bli av och att han även har Ron Howard med sig. Ingen kanal är ännu bunden till projektet, men det ryktas om endera Netflix eller Showtime. Inget är skrivet i sten dock så hoppas inte på FÖR mycket.

Sedan så kanske vi ska snacka lite "Homeland" som hade premiär i söndags (måndagsnatt svensk tid) på Showtime. Serien öppnade starkt och hade ett genomsnitt på 1,1 miljoner tittare vilket gör serien till Showtimes starkaste premiär för en dramaserie sedan "Dead Like Me" 2003. 1,1 miljoner kanske inte låter så där jättemycket, men för en kabelkanal så är det höga siffror och därmed så är detta en drömstart. Jag hoppas dock att minst 10 miljoner tittare gör sig "besväret" för jag tycker att serien hittills är riktigt bra. Vi kan nog redan nu ganska så säkert förvänta oss en andra säsong.

Ni som hade tankar på att ge er på "The Playboy Club" kan tänka om för serien har nämligen blivit nedlagd, chocker!, hela tre avsnitt tog det. Däremot alla ni som följer eller ha tänkt att följa komediserierna "Whitney", "2 Broke Girls" och "Up All Night" befinner er på lugna vatten då serierna har fått fulla säsonger. "Up All Night" var det knappast något snack om, men "2 Broke Girls" och framför allt "Whitney" trodde jag då aldrig att skulle överleva. Tji fick jag, men jag kommer ändå inte att titta dem.

Ett superteam kanske man skulle kunna kalla dem; Jon Favreau ("Iron Man"), Seth Green ("Robot Chicken"), Robert Orci ("Transformers") och Michael Dougherty ("X-Men 2"). Ja dessa herrar har nu gått ihop och skrivit ett Sci/Fi drama som går under titeln "Ex-Comm" och de har dessutom redan sålt serien till ABC. I "Ex-Comm" så kommer vi att få följa presidentens egna lilla sammansatta grupp av genier då de undersöker underliga händelser och kluriga konspirationsteorier. Serien beskrivs som en korsning av "West Wing" och "X-Files", Favreau ska även regissera pilotavsnittet. Ja jag måste väl säga att detta verkligen låter som ett intressant projekt! "X-Wing" kanske?

TV4 har köpt in jättesvindyra "Terra Nova" men frågan är väl ifall detta är en sådan bra affär? Efter ett tveksamt, men ändå ett rätt så underhållande pilotavsnitt på nästan 90 minuter, så föll serien ytterligare efter dess andra avsnitt som tyvärr inte var något vidare. Fortsätter den att utvecklas så här så kan vi nog snart börja kalla den för "Terrible Nova". Fyran kanske tror att de har köpt in nya "Lost" men då får de nog ta och tänka om snabbt nog, "Terra Nova" börjar istället utveckla sig till en slags tråkig och ointressant "ett-äventyr-i-veckan" -serie som inte ens kan leverera hyggliga effekter trots dess enorma prislapp. Den känns dessutom alldeles för barnslig. Att "Terra Nova" skulle få lika många anhängare som "Lost" känns väldigt fjärran, däremot så ligger nog dessvärre en nedläggning av serien bara runt hörnet, jag har åtminstone svårt att se att den skulle få mer än en säsong. TV4 har även köpt in serierna "New Girl" och "Castle".

AMC tänker förmodligen ge sig på halv-timmas-komedi formatet, efter tunga dramaserier som "Mad Men" och "Breaking Bad" så funderar man nu på "How To Cheat On Your Wife". Serien är skriven av Rob Roy Thomas ("Free Ride") och ska kretsa kring en kvartett med medelålders män och deras kriser. Ja det är ju oftast, för att inte säga alltid, billigare att satsa på sitcoms och komediserier och efter att skaparen av "Mad Men", Matthew Weiner, mer eller mindre har pumpat AMC torr på cash så är nog detta den enda vägen för kanalen att gå. Det ryktas även om att AMC har två realityserier (!!!) på gång, ingen vidare utveckling ifall ni frågar mig...

"Dexter" kan få hela två säsonger till efter den sjätte säsongen, men det hela står och faller på huvudrollsinnehavaren Michael C. Hall som begär 4 miljoner dollar mer än de 20 miljoner som han har blivit erbjuden, han vill med andra ord ha en mille per avsnitt. Jag tippar nog på att de kommer att nå en överrenskommelse. Sedan är frågan ifall "Dexter" behöver två säsonger till? Ja gärna för mig ifall de håller måttet så klart, det ryktades ju tidigare om att ett avslut finns skrivet men att det skulle kräva mer än en säsong på 12 avsnitt att slutföra. Så det återstår väl att se ifall "Dexter" återkommer i ytterligare två säsonger eller ifall det hela avslutas med en sista och förlängd 7:e säsong. Ja, ungefär samma koncept som AMC har valt att köra med sin "Breaking Bad".

Nyheter i korthet;

NBC har flyttat fram premiären av kommande "Grimm" från den 21:a oktober till den 28:e oktober, antagligen så är det Halloween-helgen som spökar och ligger bakom denna framflyttning. Serien lär ju dock knappast bli bättre (eller sämre) pga av detta.

Jason Lee från bl.a "Memphis Beat" och "My Name Is Earl" kommer att göra ett gästframträdande i den nya och framgångsrika komediserien"Up All Night".

SyFy hoppas på att få göra en serie av den relativt färska filmen "The Adjustment Bureau" som hade bl.a Matt Damon i en av huvudrollerna.

Just som man trodde att det var slut på dumheterna hos NBC så meddelar kanalen att de eventuellt har en sitcom (en till!!??) på gång med...ja...Snoop Dogg.

Ytterligare en gammal TV-stjärna ska göra ett gästframträdande i den kommande säsongen av "Chuck". Cheryl Ladd, från bl.a "Charlie´s Angels", kommer att dyka upp i ett avsnitt någon gång i januari.

TNT´s kommande serie "Perception" har också laddat upp med ett par gästskådisar bestående av Edward Furlong och Tom Sizemore.

Ja och komikern Kevin Hart kommer gästspela i "Modern Family" där han ska spela en granne till Dunphys och Eric Roberts kommer att titta förbi i "Burn Notice".

Ja och nu då vi har lämnat september bakom oss så har aoltv.com bjussat på ännu en lista med seriepremiärer. Oktobers schema är det så klart som gäller denna gången då och här får ni en länk så att ni smidigt och lätt kan hålla ordning på era favoritserier och premiärer. Ja och så mycket mer än så här hade jag inte att komma med denna vecka så tack för mig och på återseende!

| 6 oktober 2011 21:15 |