Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2021 | 07:45

Brendan Fraser blir skurken i "Batgirl"

Skådespelaren är på väg mot en comeback med flera tunga filmroller framför sig.
"The Mummy"-stjärnan Brendan Fraser har fått rollen som skurk i DC:s superhjältefilm "Batgirl".

Vem han ska spela är obekräftat, men Deadline tror att det rör sig om Firefly, aka Garfield Lynns. I serietidningarna är han en pyrotekniker som jobbar med specialeffekter i filmer, men när han blir brännskadad går han över till den kriminella sidan som farlig pyroman.

Det har varit ett bra år för Brendan Fraser, som slog igenom i "Djungel-George" (1997) och äventyrsfilmen "The Mummy" (1999). Han har under 2021 fått huvudrollen i Darren Aronofskys "The Whale" och spelat in Martin Scorseses "Killers of the Flower Moon". Han medverkar också i Steven Soderberghs "No Sudden Move". Det, plus rollen i "Batgirl", låter som att en storartad comeback i filmvärlden väntar.
 
Brendan Fraser i "The Mummy".
 
Det är ju inte heller första gången som Fraser leker i DC:s universum. Han lånar också ut sin röst till Robotman i superhjälteserien "Doom Patrol".

I "Batgirl" kommer vi få möta Leslie Grace (senast aktuell i musikalen "In the Heights") i rollen som Barbara Gordon, dotter till polischef James Gordon, som maskerar sig om natten för att hålla Gotham säkert.

"Bad Boys For Life"-regissörerna Adil El Arbi och Bilall Fallah regisserar efter manus av Christina Hodson ("Birds of Prey"). Filmen produceras för streamingtjänsten HBO Max.
| 26 oktober 2021 07:45 |