Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

5 juni 2017 | 20:00

"Breaking Bad" tar steget över till virtual reality

Snart kanske du kan koka meth i ditt vardagsrum?
Succéserien "Breaking Bad" kan komma tillbaka, men inte på samma sätt. Skaparen Vince Gilligan har inlett ett samarbete med Sony för att ta fram en VR-upplevelse av något slag som inte blir ett tv-spel.
 
Exakt vad de har i åtanke säger de ingenting om och det lovas heller inget datum, förutom att det inte blir klart i år. Vad som däremot kan avslöjas är att de ska hålla sig till datorgrafik eftersom verktygen för att göra spelfilm i 360 gradersvinkel ännu är för primitiva. Det ska inte heller bli ett spel, som man kanske förväntar sig till PlayStation, utan någon annan form av underhållning.
 
Sony Interactive Entertainments exekutiva chef, Andrew House, har han om spelavdelningen och berättar:
 
-Vi bjöd in sju toppen-showrunners till vårt campus en dag, såsom David Shore från "The Blacklist", Ron Moore som gjorde "Battlestar Galactica", Vince och några andra. Sedan lekte vi bara runt med VR. Många var nyfikna, men Vince var den som sa, "jag vill verkligen göra någonting av det här. Jag vill experimentera med detta".
 
Det är möjligt att inte ens Vince Gilligan vet hur han ska ta Walter White till Virtual Reality ännu, men vi lär få höra mer om den saken framöver då det finns många fans därute som mer än gärna skulle ta del av nya "Breaking Bad"-upplevelser.
 
Hade du velat uppleva något ur "Breaking Bad" genom VR? Har du förslag på vad?
| 5 juni 2017 20:00 |