Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 februari 2024 | 23:00

Brad Pitt var nära på att hoppa av 90-tals-klassikern – bråkade med regissören

“Jag var arg på Brad för att han inte litade på mig att influera hans framträdande."
Regissören Edward Zwick berättar i sin nya bok “Hits, Flops, and other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood” att Brad Pitt var nära på att hoppa av inspelningen av 90-talsklassikern “Höstlegender”.
 
Filmen handlar om familjen Lodlow i Montanas ödermarker i tiden från sekelskiftet fram till 60-talet. Brad Pitt spelar en av familjens bröder och ersatte Tom Cruise efter att den senare valt att lämna projektet.
 
“Vi höll i en manusuppläsning. Eftersom manuset hängde på berättande och visuella element så kom det inte till sin rätt i ett sterilt konferensrum. Jag kunde se hur Brad blev allt mer obekväm medan det pågick. Några timmar senare ringde hans agent studion och sa att Brad ville sluta”, skriver Edward Zwick själv i Vanity Fair och berättar att filmens producent Marshall Herskovitz blev tvungen att övertala skådespelaren komma tillbaka.
 
“Efter det nämndes det aldrig igen, men det var den första järtecknet av den större källan av känslor som bubblade inuti Brad. Han verkar lättsam till en början, men han kan vara instabil när han blir upprörd, vilket jag blev påmind om mer än en gång när inspelningarna började”.
 
Edward Zwick skriver att han upplevde det som att det var utmanande för Brad Pitt att visa djupa känslor under inspelningen. Varpå han Zwick pressade honom till detta men det gjorde bara att Brad Pitt stretade emot allt mer.
 
“Jag var arg på Brad för att han inte litade på mig att influera hans framträdande. Jag var också arg för tveksamheten han visat vid första manusuppläsningen. Vem vet, jag kanske till och med agerade ut min egen oförmåga att vara sårbar.”
 
Till följd blev det många bråk mellan de båda under inspelningen men enligt Edward Zwick lyckades de alltid bli sams på riktigt igen.
 
“Det var aldrig personligt. Brad är en uppriktigt och rak person, rolig att vara med och kapabel till stor glädje. Han var aldrig något annat än helt engagerad i att göra sitt allra bästa.”
 
“När allt var sagt och gjort så reflekterade filmen som Brad och jag gjorde vår djupa passion. Var det värt det? Jag skulle säga ja.
 
Brad Pitt har själv inte kommenterat Edward Zwicks berättelse.
 
| 8 februari 2024 23:00 |