Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 november 2023 | 14:40

Brad Pitt tackade nej till huvudrollen i "The Killer"

David Finchers nya film var för mörk och våldsam för honom.
David Fincher har gjort flera filmer ihop med Brad Pitt genom åren. Men han hade svårt att övertala stjärnan till att ta rollen i "The Killer", skriver Men's Journal. Där blev det för mörkt och brutalt för Pitt.
 
Fincher, känd för bland annat "Seven" och "Fight Club", fick tag i den grafiska romanen "Le Tueur" redan för femton år sen - och såg den perfekta huvudrollsinnehavaren framför sig:
 
- Jag hade först tänkt mig Brad till rollen år 2008. Men hans svar var: "Äh, lite för nihilistiskt för mig." Sen blev jag upptagen med annat och rättigheterna gick tillbaka till författaren. Filmen försvann ifrån mig, berättar regissören i en ny intervju.
 
 
Många år senare fick Michael Fassbender spela den namnlöse lönnmördaren, som vi först möter under ett uppdrag i Paris. När jobbet går snett blir mördaren själv en måltavla och måste göra vad han kan för att skydda sig. "The Killer" är lustigt nog en av Finchers mindre våldsamma och mörka filmer, om man jämför med några av hans tidigare. Och han verkar nöjd med sin huvudroll:
 
- Michael gillar en fysisk utmaning. Tack vare sin racing har han en otrolig precision. Det här är praktiskt taget en stumfilm. Och han ger publiken allt de behöver veta bara genom det han gör, så effektivt, och utan ett enda ord.
 
"The Killer" finns nu att streama på Netflix.
 
| 13 november 2023 14:40 |