Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 september 2015 | 11:00

Brad Bird ger oss senaste nytt om "Superhjältarna 2"

När den kan tänkas komma, vad den kan tänkas handla om, och hur de hanterar inflationen i superhjälte-genren.
En av Pixars mest älskade? Ja, tveklöst. "Superhjältarna" kom redan år 2004 och vann två Oscars (bästa animerade film och bästa ljudklippning), och har sedan dess fått ett välförtjänt gott rykte som en av studions finaste stunder. Snart kommer uppföljaren, men hur långt har de kommit i arbetet egentligen?


- Jag har story-arket klart. Jag är nog ungefär 75 % klar med manuset, första versionen av manuset alltså, men vi har redan nu börjat rita storyboards för delar av det. Vi är många personer som var med på den första filmen som jobbar på den andra, så vi har väldigt roligt just nu.

Angående premiärdatum för "Superhjältarna 2" verkar inte mycket vara bestämt än så länge, förståeligt nog, men Bird säger så här:

- Vad gäller premiärdatum; första filmen var egentligen menad att släppas efter "Bilar", men vår film gick lite snabbare att göra så de tidigarelade vårt datum. Släppdatumen blir lite flytande när man gör filmer så här långt i förväg. Vissa filmer är svårare att få ihop och kan vara svåra nötter att knäcka, och andra är helt enkelt lite lättare att göra klart. Jag arbetar så fort jag kan med ett relativt litet team, och jag gillar att arbeta med få människor tills allting har tänkts ut ordentligt.

Han kommenterar också hur superhjälte-genren fullkomligt exploderat sedan den första filmen kom ut:

- Det fanns bara två stora filmserier i genren när "Superhjältarna" kom ut. En av dem var "X-Men", och den andra var "Spider-Man", men nu finns det 400 miljarder filmserier och det kommer en ny superhjälte-film varannan vecka. Vad vi inte vill göra är att göra saker på samma sätt som alla andra gör. Vi försöker fokusera lite mer på våra karaktärer och deras förhållanden sinsemellan och se var det tar oss. Vi har kul!
| 14 september 2015 11:00 |