Serie

Skribent

Alexander Svensson

14 mars 2024 | 21:01

Bortglömd postapokalyptisk serie får äntligen släppa sin sista säsong

Tre år efter senaste säsongen kommer TNTs en gång hajpade dramaserie tuffa i mål.
Postapokalytiska dramaserien “Snowpiercer” rullade första gången ut från perrongen 2020, producerad av amerikanska tv-bolaget TNT, där den gick i tre säsonger. Den fjärde och sista säsongen spelades in, men TNT och moderbolaget Warner Bros valde i januari 2023 att inte sända den av kostnadsskäl. Men nu, mer än ett år senare, meddelas det att säsong 4 av “Snowpiercer” kommer att få se dagens ljus.
 
Det är AMC som köpt rättigheterna till samtliga fyra säsonger av “Snowpiercer”. De kommer att lägga upp de tre första säsongerna på sin streamingtjänst AMC+ i år, och säsong fyra kommer att få sin efterlängtade debut tidigt 2025, tre år efter att säsong tre först sändes. Frågan är hur många som kommer bry sig då.
 
Sean Bean gör en underbart ondskefull och fantastsiskt sevärd skurk i "Snowpiercer".
 
Det tråkiga är att “Snowpiercer”, som så många andra produktioner som drabbats av ekonomiska vinkelvolter hos framförallt Warner Bros, förtjänar betydligt bättre. Serien är baserad på serieboken “Le Transperceneige” och Bong Joon-Hos film “Snowpiercer” med Chris Evans, och följer de sista människorna på jorden, som lever ombord på det enorma och ständigt tuffande tåget Snowpiercer. Genom konflikterna mellan faktionerna och människorna på tåget utforskas såväl klasskillnader, politiska system och den mänskliga överlevnadsinstinkten.
 
I rollerna ser vi bland andra Daveed Diggs (“Hamilton”), Jennifer Connelly (“Top Gun: Maverick”), Mickey Sumner (“The Mend”), Iddo Goldberg (“Westworld”), Annalise Basso (“Captain Fantastic”) och Sean Bean (“Sagan om Ringen”).
 
 
Hur ser vi i Sverige “Snowpiercer” då? För tillfället finns de tre första säsongerna hos Netflix, som sände dem i Europa. Huruvida de får vara kvar där eller inte är osäkert, liksom när (eller om) den fjärde säsongen kommer hit. Serier som sänds på AMC+ har ju en ovana att inte komma till Sverige på officiella vägar, något som fans av “The Walking Dead” mycket väl vet. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att en svensk streamingtjänst plockar upp rättigheterna.
 
Såg du “Snowpiercer” när det begav sig? Är du intresserad av den fjärde säsongen?
 
| 14 mars 2024 21:01 |