Film

Skribent

Alexander Svensson

23 februari 2024 | 15:00

Stora planer för "Borderlands" - ska bli starten på ett nytt filmuniversum

"Borderlands Cinematic Universe" är tydligen en grej...
Kommande filmadaptionen av spelserien “Borderlands” har äntligen visat upp sig med en trailer, men det finns betydligt större ambitioner än endast en film. Randy Pitchford, som är VD för spelutvecklaren Gearbox som ligger bakom “Borderlands”-spelen, och exekutiv producent för filmen, har berättat för IGN att “Borderlands”-filmen är tänkt att bli starten på ett filmuniversum.
 
- En av de coola grejerna med filmen är att vi har skapat ett filmuniversum som existerar sida vid sida med speluniversumet. Och såklart så är karaktärerna med, och de är autentiska tematiskt och även till viss del berättelsemässigt. Men det är självständiga berättelser.
 
 
Han fortsätter:
 
- Så det här är inte “Borderlands 1”. Det är inte “Borderlands 2”. “Borderlands”-filmen är den första i “Borderlands Cinematic Universe”, och du kommer att se några karaktärer från olika delar av spelen.
 
Med andra ord: förvänta dig inte en direkt adaption av spelen. Filmen är en ny kontinuitet och iallafall delvis ny berättelse, om än med samma karaktärer. Det förklarar också varför vissa centrala karaktärer, till exempel Mordecai och Brick, inte syns till i trailern.
 
Gänget i "Borderlands" redo att skriva filmhistoria.
 
Huruvida det faktiskt blir ett ordentligt “Borderlands Cinematic Universe” lär ju sedan också bero på hur stor succé “Borderlands” blir. Lyckas filmen charma biopubliken på samma vis som spelen charmade spelare så kan det absolut bli fler filmer, men om “Borderlands” faller platt på bio så blir det med största sannolikhet inte mycket av det nya filmuniversumet.
 
“Borderlands” har Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black och Jamie Lee Curtis i rollistan, Eli Roth i registolen, och går upp på bio den 9 augusti.
 
Vad tror du, kommer “Borderlands Cinematic Universe” bli en grej, eller är det dömt att misslyckas?
 
| 23 februari 2024 15:00 |