Film

Skribent

MovieZine

31 mars 2021 | 17:45

Borde Disney ersätta Armie Hammer i "Döden på Nilen"?

Den skandalomsusade skådespelaren har en bärande roll i filmen, vilket försätter studion i ett svårt dilemma.
Skandalerna kring Armie Hammer har redan kostat honom flera filmroller. Men den redan inspelade "Döden på Nilen" kommer sannolikt att behålla Hammer i huvudrollen.

Även om anklagelser om våldtäkt och rykten om kannibal-fetish rimmar illa med Disneys familjevänliga namn, som Variety noterar. Det krävs ingen stjärndetektiv för att inse att all negativ press kring Armie Hammer kommer bli negativ för filmens framgångar på bio. 
 
Men att spela in stora delar av filmen på nytt skulle kosta miljontals dollar. För att inte tala om de logistiska utmaningarna med att samla en så stor ensemble på nytt. I den nya Hercule Poirot-deckaren medverkar bland andra Gal Gadot, Kenneth Branagh och Anette Bening, men Armie Hammer är praktiskt taget huvudrollen, enligt källor till tidningen.
 
- Det enda sättet att möta det på är att komma ut och säga, "Hundratals människor jobbade med filmen och vi kommer inte att skrota den på grund av en person, kommenterar en chef från en konkurrerande filmstudio.
 
 
Disney flyttade nyss premiärdatumet för "Döden på Nilen" till 11 februari 2022, vilket ger dem lite tid för att se hur Hammer-härvan utvecklar sig. Skådespelaren hävdar sin oskuld och menar att alla hans relationer har byggt på samtycke.

Armie Hammer är snart också aktuell i dramathrillern "Crisis" (på dvd 3 maj). Han har också en liten roll i Taika Waititis nästa film "Next Goal Wins"
 
Borde Disney ersätta Armie Hammer i "Döden på Nilen"? Vad tycker ni?
| 31 mars 2021 17:45 |