Serie

Skribent

Patrik Jonsson

23 september 2013 | 20:01

"Bonnie & Clyde" kommer först i december

Patrik Jonsson guidar oss genom veckans TV-nyheter, Emmy-vinnarna, "Sleepy Hallow" och mycket annat.

Ja, många har vi väl varit som gått runt här i höstrusket och väntat på att History Channel skulle få tummen ur och avslöja premiärdatumet för deras nästa miniserie "Bonnie & Clyde". Nu vet vi svaret och premiären blir inte direkt imorgon, inte nästa vecka heller, inte nästa månad och inte nästa. Vi får vänta ända till december, den åttonde närmare bestämt.

Seriens speltid ligger alltså på fyra timmar och kommer att, precis som "Hatfields & McCoys" att under två kvällar delas upp på två långa avsnitt. Jag som hade hoppats på en något tidigare premiär då det annars ekar rätt så tomt på nya serier från kabelkanalerna denna höst, nåväl, december är bättre än aldrig. Detta betyder även att den gör TNT:s gangsterdrama "Mob City" sällskap för den har nämligen också premiär i december, den fjärde. Mycket gangsters till jul så håll i både hatt och luva!

HBO har slutligen gett grönt ljus till en full säsong bestående av tio avsnitt av Damon Lindelofs "The Leftovers". Serien, vilken är baserad på romanen med samma namn av Tom Perrotta, kretsar kring vad som sker efter att ett bibliskt fenomen tar väck alla rena och hängivna människor och lämnar kvar alla dem som fick nobben av Sankte Per, undertecknad skulle alltså blivit kvar. I rollerna finns bland annat Liv Tyler och Justin Theroux. Däremot har kanalen passat på den Mark Wahlberg-producerade kalla kriget serien "The Missionary".

Nej, jag fick inte helt rätt då jag siade om att AMC även skulle ge deras snart avslutade dramaserie "Mad Men" en spin-off, men jag fick i alla fall nästan rätt. Kanalen har nämligen gjort en slags "Breaking Bad" och med detta menar jag att de har delat upp den sista säsongen av "Mad Men" till två mini-säsonger på vardera 7 avsnitt. En mini-säsong kommer alltså att sändas nu till våren och den andra nästa vår. Givetvis gör de detta för att förlänga livet på serien, dra ut på det hela, söla på ren svenska. Paniken hos AMC suddas knappast ut av detta "genidrag"...

Den gamle punkrockaren Iggy Pop gör herrarna John Lithgow och Keith David sällskap som röstskådespelare i ABC:s kommande spin-off "Once Upon A Time In Wonderland". Medan Lithgow och David gör rösterna till White Rabbit respektive Cheshire Cat tar Iggy sig an The Caterpillar. Själv rådiggar jag samtliga av dessa tre amigos, men jag fullständigt vägrar att se på serien, vad göra?

Fox har gett klartecken till ett pilotavsnitt av "Unthinkable" som i sin tur baseras på serieromanerna med samma titel av Mark Sable. Bakom det hela står Howard Gordon ("24") och Ben Queen, även Mark Sable ska på ett eller annat sätt finnas med.

Vi lever i en tid där det snart snackas lika mycket om TV-serier som det snackas om film, detta är något som den stora och mycket välkända filmsajten Rotten Tomatoes har varit uppmärksamma på. Nu satsar nämligen även de på TV-serier, i mitten av förra veckan lanserade de "TV-Zone".

I måndags hade Fox:s "Sleepy Hollow" premiär, inte mycket att ringa hem om ifall ni frågar mig, så naturligtvis fick serien en riktigt bra start. Strax över tio miljoner såg dess premiär och det hela resulterade i en rating på 3,4. Detta i sig betydde Fox:s starkaste höstpremiär på hela sex år. Hurra! Ännu en serie vars blotta existens man ska gå runt och reta upp sig på...

Allas vår T-Bag, det vill säga Robert Knepper, kände sig ämnad att kika förbi hos NBC:s kommande thrillerserie "The Blacklist" vilken har James Spader i huvudrollen och härlige (långe) Brad Garrett ("Everybody Loves Raymond") har fått en roll i fler än ett avsnitt av CBS:s kommande komediserie "The Crazy Ones", där gör han alltså Robin Williams och Sarah Michelle Gellar sällskap. Sedan hade vi Susan Sarandon som kommer att gästspela i "Mike & Molly".

Lite tråkiga nyheter från BBC America till er där ute som följer serien "Copper", kanalen har nämligen dragit ur pluggen efter två säsonger. Själv såg jag mest "Copper" som en serie med enorm potential, dessvärre användes inte denna potential till fullo, ofta långt ifrån. Vi får helt enkelt tacka för den tid som varit och ta farväl. Redan dagen efter surrades det dock i rykten kring att serien eventuellt får en film, men den där har vi väl ändå hört förut va?

Lite mer angenäma nyheter från TNT dock, Steven Bochos "Murder in the First" har plockats upp till en full säsong på tio avsnitt, premiär blir det någon gång under nästa sommar. Som lite grädde på moset ska serien behandla ett fall per säsong, då slipper vi alltså ännu en trött advokatprocedural som sakta men säkert bara tynar bort, detta kan nu faktiskt bli något! Kanalen lägger dock ned "King & Maxwell", så nu vet ni det ni cirka tre personer där ute som följde den.

Årets Emmy-gala bjöd faktiskt på en del överraskningar och "Breaking Bad" tog hem det tyngsta priset, här är alla nominerade och de lyckliga vinnarna.

Avslutningsvis kan jag berätta att TV.com är igång igen med sin årliga Dead Pool-tävling. Denna är ganska rolig faktiskt, du väljer helt enkelt fem serier av höstens debutanter som du tror att kanalerna ifråga kommer att lägga ned först! Den som först får "bingo", det vill säga den som först har fem nedlagda serier i sina slotter, vinner. Detta är skitenkelt och dessutom skitroligt att följa, allt som krävs är att du är medlem på TV.com och att bli det är minst lika skitenkelt och nej du får inte en massa reklam och jox och nej det kostar inget, seså, hoppa in i leken. Ni kan lägga era röster en vecka till, fram till den 30:e september.

Detta var allt jag hade denna måndag, vi hörs så klart på torsdag igen!

| 23 september 2013 20:01 |