Film

Skribent

Mats Karlsson

4 februari 2020 | 20:30

Bond-producenternas nya film slår flopprekord

Ingen annan film har någonsin öppnat så brett och presterat så dåligt som "The Rhythm Section" i USA i helgen.
Reed Moranos spionthriller "The Rhythm Section" med Blake Lively fick en tuff biohelg, där enbart 2,8 miljoner dollar kom in på intäktskontot. Enligt Deadline riskerar filmen gå emot en förlust på minst 30 miljoner dollar.
 
"The Rhythm Section" handlar om en kvinna som söker hämnd på de som ligger bakom en flygkrasch som dödat hennes familj. Spionthrillern har tidigare beskrivits som en kvinnlig Bond-rulle, mycket tack vare Bond-producenterna Barbara Broccolis och Michael Wilsons inblandning.
 
Filmen hade en relativt låg budget, 50 miljoner dollar och att potentiellt förlora minst 30 miljoner får ses som ett stort nederlag för de inblandade. Trots att filmen öppnade brett, hela 3000 biodukar (som brukar tillskrivas de större filmerna) blev det få biobesökare under den gångna helgen i USA.
 
- Vi är självklart besvikna på biointäkterna, men stolta över Reed (regissören) och vår film och de positiva reaktionerna på Blakes rollprestation, kommenterar producenterna Barbara Broccoli och Michael Wilson.
 
 
I nuläget finns det ingen spikat biodatum för "The Rhythm Section" i Sverige och inget tyder på att det kommer att ändras.
| 4 februari 2020 20:30 |