Film

Skribent

MovieZine

4 oktober 2023 | 08:40

Musse & Helium blir hjältar i Nordens dyraste animerade film

Camilla Brincks böcker säljer som smör. Nu ska Musse & Helium bli filmhjältar i Sveriges "mest påkostade animerade familjefilm" någonsin.
Camilla Brincks bokserie ”Musse & Helium” har sålt över 3,5 miljoner böcker i Norden och nu är det klart att de två små mössen kommer till liv i en animerad långfilm. Med produktion av Nordisk Film och Qvisten Animation kommer publiken att få följa med ”Musse & Helium” på den vita duken.
 
– Wow, det är så magiskt att se vårt älskade ”Musse & Helium”-universum komma till liv på den vita duken. Äntligen kan vi berätta för alla ”Musse & Helium”-fans att vi är i färd med att skapa en animerad familjefilm med de bästa talangerna i Norden. Vi ser fram emot premiären och att få dela upplevelsen av ”Musse & Heliums” magiska fantasiäventyr på bio med er, säger Camilla Brinck i ett pressmeddelande.
 
Bokserien har kallats för den snabbast växande barn -och familjebokserien någonsin i Sverige och Norge. Ambitionen är nu att skapa den mest påkostade animerade familjefilmen som har gjorts i Norden.
 
Den kommande ”Musse & Helium”-filmen kommer att rikta sig till såväl nordiska som internationella marknader.
| 4 oktober 2023 08:40 |