RYKTE

Skribent

Alexander Svensson

12 september 2023 | 14:00

Rykte: Christopher Nolan kan få regissera två nya Bondfilmer

Ett galet rykte hävdar att stjärnregissören bakom "Oppenheimer" blivit erbjuden att skriva och regissera inte bara en utan två kommande Bond-filmer.
Ska Christopher Nolan byta ut Trinitytestet och atombomben mot en martini och en Aston Martin? Om man ska tro ryktet från World of Reel så kan det mycket väl bli så. Enligt deras källa ska Nolan ha diskuterat saken med Bond-producenten Barbara Broccoli innan Hollywoodstrejken slog till. 
 
Enligt källan så ska Nolans främsta krav för att göra inte bara en utan två Bond-filmer vara att han får full kreativ kontroll. Han lär även vilja vara involverad i castingen - Daniel Craigs ersättare är ännu inte vald, trots vilda spekulationer.
 
Nolan ska för tillfället vara Broccolis förstahandsval, även om ryktet gör gällande att även namn som Danny Boyle, Paul Greengrass och Denis Villeneuve kan vara aktuella om Nolan skulle tacka nej.
 
Att Christopher Nolan är ett stort fan av James Bond är väl känt, och dagens rykte är inte första gången hans namn nämns i anslutning till agent 007. Bland annat gjorde han inför premiären av "Oppenheimer" en intervju på podcasten Happy Sad Confused där han diskuterade möjligheten att en dag regissera Bond, något som MovieZine tidigare rapporterat om:
 
- Det är pinsamt uppenbart hur mycket mina filmer har inspirerats av de där filmerna. Det vore en otrolig ära att få göra en, sa Nolan då.
 
 
Om Christopher Nolan blir näste man att sätta sig i registolen för en Bond-film får vi förhoppningsvis klart besked om när strejken i Hollywood är över. Men helt fel vore det ju inte, och vem vet, kanske är Nolans emellanåt sci-fi-aktiga approach rätt riktning att ta James Bond efter fyra mer jordnära filmer med Daniel Craig?
 
Och kanske kan vi i en Bondfilm signerad Nolan få se hans eviga samarbetspartner Cillian "Oppenheimer" Murphy som Bondskurk? Möjligheterna är närmast oändliga.
| 12 september 2023 14:00 |