Film

Skribent

Alexander Svensson

7 november 2023 | 11:20

"Blade" med Mahershala Ali blir barnförbjuden

Marvel fortsätter satsa på att göra mer vuxenfilm.
För några dagar sedan släpptes trailern till Marvels kommande tv-serie “Echo”, och det avslöjades då att serien skulle få en R-rating, vilket innebär att den inte är lämplig för yngre tittare. Filmer med en R-rating i USA brukar vanligtvis få en femtonårsgräns här i Sverige.
 
Nu har det kommit fram att även den kommande “Blade” med Mahershala Ali i huvudrollen som den svärdssvingande vampyrslaktaren kommer bli rated R. Det är regissören Yann Demange som i intervju med Deadline berättat att “Blade” kommer att bli R-rated.
 
- De gav mig en R-rating, vilket är jätteviktigt.
 
“Blade”, som är känd för att vara en våldsam figur med mörkare och otäckare berättelser känns ju onekligen som en superhjälte som man vill kunna ta iut svängarna med, och därmed är en R-rating förmodligen befriande. Marvel (iallafall inom MCU) har hittills försökt undvika R-ratings för sina produktioner, men att såväl “Echo”, “Deadpool 3” och “Blade” alla nu görs utan tanke på den yngre publiken tyder på att det är en policy man övergett.
 
För några dagar sedan kunde vi också rapportera att "Blade" förväntas få en lägre budget än Marvelfilmer brukar få. I kombination med den högre åldersgränsen och Mahershala Ali i huvudrollen tyder det på att "Blade" kommer bli ett superhjälteprojekt olikt något annat i MCU.
 
“Blade” siktar just nu på att inta biograferna den 14 februari 2025. Lämna barnen hemma.
| 7 november 2023 11:20 |