Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2021 | 09:00

"Black Widow" ska upp på bio, lovar Disney

Det finns inga planer på att låta nästa Marvel-äventyr gå direkt till streaming.
Den efterlängtade Marvel-filmen "Black Widow" kommer få biopremiär. Det står Disneys VD Bob Chapek fast vid, enligt Deadline.

Filmens premiärdatum är den 7 maj, men ta inte det som en självklarhet. "Vi väntar och ser om biograferna har öppnat och om publiken känner sig redo att gå på bio", säger Chapek.
 
Skulle det vara så att biograferna i amerikanska storstäder som New York och Los Angeles har hunnit öppna i maj, kan "Black Widow" alltså bli den första storfilmen som får kicka igång biosommaren.
 
Actionfilmen med Scarlett Johansson och Florence Pugh är det senaste kapitlet i MCU, och ställer Avengers-hjälten Natasha Romanoff mot den maskerade skurken Taskmaster. Se trailern till "Black Widow" här:
 
 
Walt Disney Studios har annars experimenterat friskt med streamingpremiärer under pandemin. Under 2020 släpptes både storfilmen "Mulan" och Pixars animerade "Själen" på Disney+.

Näst på tur står Disney-äventyret "Raya och den sista draken", som får biopremiär samtidigt som den släpps på streaming den 5 mars. De kunder som vill se filmen på Disney+ får betala extra: 249 kronor kostar det att köpa filmen digitalt.

Disneys streamingtjänst, som lanserades i Sverige under hösten, närmar sig nu 95 miljoner betalande kunder världen över. En oväntad framgång - företaget hade försiktigt räknat med att nå 90 miljoner kunder inom fyra år.
| 12 februari 2021 09:00 |