Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 juni 2021 | 19:30

Marvels ”Black Widow” har visats för press - och får strålande omdömen

Äntligen får Scarlett Johanssons Avengers-hjälte en egen film. Var det värt väntan?
Alla som följer snacket inför en ny Marvelfilm vet att man bör ta ”first reactions” med en nypa salt. Taggade superfans som får chansen att se sina emotsedda filmer långt före premiär kan ibland överdriva sina åsikter - hur många filmer har inte utsetts till ”Marvels bästa hittills” genom åren?

Nu har ”Black Widow” visats för utvalda journalister, och även undertecknad fick chansen att se filmen häromdagen. Och vi kan för en gångs skull skriva under på detta: believe the hype!

Själv var jag försiktigt skeptisk. En prequelfilm om Avengers näst tråkigaste medlem? Behöver vi verkligen den? Och är det inte typ tio år för sent? Varför kändes det som ett framkrystat försök att ge fans ett plåster på såren efter Natashas plötsliga död i ”Avengers: Endgame”, där de till och med glömde ge henne en vettig begravning? Det visar sig att ingen behöver vara orolig.

Vi får ännu inte recensera filmen (embargo fram till 19 juni), däremot är det fritt fram för reaktioner i sociala medier. Och som undertecknad skrev på Twitter så bjuds det på ”en actionpackad spionthriller med James Bond-vibbar”:
 
 
Vad säger kritiker och filmskribenter i övrigt?
 

1. Se den på största möjliga bioduk

 
 

2. Uppfriskande annorlunda

 
 

3. Episk spionthriller med känslor

 
 

4. En av Marvels bästa solofilmer

 
 

5. Mycket snack, men också grym action

 
 

6. Fler filmer tack!

 
 

7. Alla kan inte vara lika positiva

 
 
"Black Widow" får biopremiär den 7 juli och görs tillgänglig på Disney+ med Premier Access den 9 juli.
| 17 juni 2021 19:30 |