Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 maj 2022 | 16:30

"Black Mirror" får en sjätte säsong hos Netflix

Problemen med den populära antologiseriens rättigheter har lösts, vilket gör att "Black Mirror"-skaparen Charlie Brooker äntligen får göra fler säsonger.
Variety rapporterar att Netflix har dragit igång arbetet med att skapa en sjätte säsong av "Black Mirror". Den populära antologiserien släppte sin femte säsong i juni 2019, som då endast bestod av tre avsnitt. Men efter flera års tid har arbetet på den sjätte säsongen inte kunnat påbörjas då Charlie Brooker, som ligger bakom serien, lämnade produktionsbolaget som ägde rättigheterna till tv-serien och därför inte fick arbeta vidare med titeln längre.
 
Netflix har däremot nyligen lyckats få till en överenskommelse mellan Brookers nya produktionsbolag och hans gamla, så arbetet nu äntligen kan fortsätta med nya "Black Mirror"-avsnitt. Det finns ingen information om hur många avsnitt som den nya säsongen kommer att bestå av, men det sägs åtminstone vara fler än till den femte säsongen och att man behandlar varje avsnitt mer eller mindre som en långfilm. Den mörka sci-fi-serien lär åtminstone fortsätta med att hålla varje avsnitt som fristående berättelser, om en nära framtid där teknologin tar över våra liv på olika skrämmande sätt.
 
Det är även oklart när den sjätte säsongen förväntas vara klar för premiär, men man sägs åtminstone ha kommit såpass långt med produktionen av den att man nu börjat leta efter skådespelare att knyta till de olika avsnitten. 
 

Läs också: Netflix hoppas kunna börja med reklampauser innan årets slut

 
Vilket är ditt personliga favoritavsnitt av "Black Mirror"? Kommentera gärna nedan!
| 16 maj 2022 16:30 |