Skribent

Mats Karlsson

11 februari 2013 | 21:01

Björn Runges nya film läggs på hyllan

Finansieringen sprack till regissörens kommande film "Mission 1325".

Björn Runge har minst sagt råkat ut för problem med sin kommande film "Mission 1325". Trots att filmandet startade redan i höstas ser det nu mörkt ut för Runges film. Anledningen är att finansieringen har spruckit, rapporterar TT Spektra.

Planen var att man skulle ha återupptagit inspelningarna i vår som dessutom skulle ske utomlands, men tack vare finansieringsproblem läggs filmen på hyllan.

- Jag och producenten kom till vägs ände med vårt arbete. Plötsligt stämde inte verkligheten med de planer vi hade lagt upp för en realisation. Det var inte mycket mer att göra än att avsluta. Finansieringen för filmen kommer aldrig att ordna sig. Vi hamnade i en moment-22-situation där allt i filmprojektet hamnade i fullständig otakt, säger Runge.

Runge förklarar att arbetsmetoden och finansieringen helt enkelt ville åt olika håll.

- Hade vi gjort den här filmen som en renodlad dokumentär hade den varit inspelad för länge sedan. Problemet med vårt sätt att arbeta var antagligen att vi inte lyckades kommunicera detta ut till finansiärerna. Men samtidigt vet jag inte hur kommunikationen varit då det är producenten som hållit i detta arbete. Jag upplever det som att ekvationen metod, ambition och finansiering inte strävade åt samma håll, förklarar Runge.

I rollistan fanns så pass stora namn som Josephine Bornebusch, Johan Widerberg, David Dencik och Ann Petrén, men inte ens det räckte för att få till finansieringen.

| 11 februari 2013 21:01 |