Film

Skribent

MovieZine

18 april 2023 | 14:00

Biograferna stoppar postern till nya skräckfilmen: "För otäck"

Att de ska vara så känsliga, de där danskarna...
Den nya affischen till "Evil Dead Rise" är för läskig för biobesökare. Det har en dansk biokedja bestämt, skriver Kino.dk.
 
På affischen ser vi två små barn omfamnas av sin mor, som uppenbarligen har blivit besatt av ondskan och förvandlad till en Deadite. Den ruttna huden och det läskiga leendet är första varningstecknet - ring socialtjänsten, någon!
 
 
"På torsdag har vi premiär för nya splatterfilmen "Evil Dead Rise". Men till skillnad från våra andra premiärer så kommer inte du se affischen uppe på våra biografer förrän efter klockan 20. Det är för att den är för otäck för barn och andra känsliga själar", skriver Nordisk Film Bio på sin Facebook.
 
Nordisk Film driver även två svenska biografer, i Malmö och i Uppsala. Där får affischen sitta uppe utan problem när vi kontaktar biokedjan. Frågan är om just danskarna är extra känsliga? Eller om det bara rör sig om ett fyndigt pr-knep för att fånga skräckälskarnas intresse?
 
 
Filmen är en fristående fortsättning på Sam Raimis skräck-franchise, och den här gången släpps den demoniska ondskan lös i ett nedgånget hyreshus. Mycket splatter utlovas! MovieZines recensent ger filmen full pott i betyg: "Fortfarande den mest unika och kreativa franchise som skräckgenren har att erbjuda", skriver Lucas Mass.
 
Här i Sverige kommer "Evil Dead Rise" upp på bio på fredag.
| 18 april 2023 14:00 |