Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 juni 2015 | 20:00

Biograf satte på "Insidious" istället för "Insidan ut"

Och katastrofen var ett faktum.
Har du lättskrämda barn? Tacka i så fall din lyckliga stjärna att du inte tog med dem för att se "Insidan ut" på en biograf i Ohio förra veckan.

Istället för Pixars barnvänliga gull-fest drog projektionisten nämligen igång skräckrullen "Insidious: Chapter 3". Ett lätt misstag att göra såklart, då titlarna vid en snabb anblick är mer lika än olika, men det hindrade inte moralpanikens väktare att rasa på sociala medier.

En irriterande kvinna vid namn Jazmyn Moore var där med fem barn för att avnjuta lite animerat godis, och hon såg inte lätt på det som inträffade. Trots att bara några sekunder från skräckfilmen spelades upp innan misstaget korrigerades, och att den ansvariga för misstaget bad om ursäkt upprepade gånger (och erbjöd pengarna tillbaka, och 3D-uppgraderingar och annat) var det inte tillräckligt för att lugna den reproduktionslystna Jazmyn, som kände ett skriande behov av att uttala sig. Hon sa:

- Jag fick pengarna tillbaka, men skadan är redan skedd. Mina barn är skräckslagna och ställer massa frågor.Enligt Moore hann klipp på barn som binds fast och mördas med att visas från filmen, men detta är något som en annan, möjligtvis mer sansad, mor inte håller med om. Mandy Adkins, som också var där med barn, skrev så här på sin Facebook-sida:

- "Insidous: Chapter 3" startade aldrig. De ansvariga uppfattade vad som var på väg att hända och stängde av filmen precis efter att öppningstexten var över, så inget av själva filmen visades. Det är inga barn som mördas under hela de 90 minuter som "Insidous: Chapter 3" pågår heller, så att påstå något sådant är en grov överdrift.

Adkins säger även att barnen i salongen höll sig lugna, men att föräldrarna var de som fick panik över situationen. Som vanligt alltså.

Källa: Journal-News
| 26 juni 2015 20:00 |