SPONSRAT

Skribent

MovieZine

10 september 2021 | 14:30

Biofilmerna som går direkt till streaming i höst

Rymdaction, familjedrama, kuppfilm eller dansk deckare? I månadens VOD-utbud finns något för alla smaker.
Trots stora stjärnor och kända regissörer är det inte alla filmer som får plats på bio. Särskilt i pandemitider har en del stora titlar åkt raka vägen till streaming. I höst kan vi bland annat hyra och köpa nya dramafilmer med Kate Winslet, action med Joel Kinnaman och sci-fi med Colin Farrell.

I samarbete med video-on-demand-tjänsten Blockbuster presenterar vi några av de mest lovande filmpremiärerna som du kan se hemma i höst.
 
 

Brothers by Blood - ute nu

 
Åtta år gamla Peter Flood ser hjälplöst på när hans lillasyster dödas. Plågad av sorg och förbittring söker hans far hämnd och lämnar varaktiga generationsärr. Trettio år senare brottas Peter fortfarande med den skuld han känner över sin systers död och sin fars hämnd. Joel Kinnaman och Matthias Schoenaerts spelar huvudrollerna i ett våldsamt actiondrama om familjeband och svek.
  

Let Him Go - 13 september

 
Nej, det handlar inte om Clark Kents föräldrar. Men Diane Lane och Kevin Costner möts på nytt i deckaren "Let Him Go", om en pensionerad sheriff och hans fru som sörjer sin sons död. Paret ger sig ut för att hitta sin enda sonson i 60-talets Montana. Se filmen hos Blockbuster...
 
 

Pixie - 13 september

 
Olivia Cooke spelar Pixie, dotter till en gangsterboss. Men hennes är mamma är död, och Pixie vill hämnas. Hon planerar en utförlig stöt och med två udda kumpaner skrider de till verket - oberäkneliga omständigheter för dem på flykt längs Irlands vilda västkust.
 

Blackbird - 20 september

 
En av höstens mest stjärnspäckade dramafilmer? I "Blackbird" möter vi en ensemble bestående av Susan Sarandon, Kate Winslet, Mia Wasikowska och Sam Neill. Tre generationer ur samma familj samlas för att tillbringa en sista helg tillsammans med sin dödssjuka mor Lily. När spänningarna stiger mellan Lilys döttrar avslöjas hemligheter som hotar hoppet om ett fridfullt farväl. Hyr den hos Blockbuster...
 
 

Voyagers - 20 september

 
Ett rymdskepp är en utmärkt plats för drama och konflikter, det har sci-fi-regissörer utnyttjat flitigt sedan Ridley Scotts "Alien". Här börjar den unga besättningen på en rymdfärja ifrågasätta vad deras uppdrag går ut på. Tye Sheridan, Fionn Whitehead och Colin Farrell finns ombord. Hyr filmen hos Blockbuster...
   

Marco-effekten - 4 oktober

 
En 12-årig romsk pojke är på flykt, och han kan vara nyckeln till att avslöja en stor internationell komplott. Poliserna Carl Mørck och Assad får kämpa mot klockan och konfronteras både med cyniska maktens män och ett brutalt gäng. Den femte filmen i den omåttligt populära danska deckarserien om Avdelning Q.
 
 

Fler filmtips på Blockbuster i september

 
På video-on-demand-tjänsten Blockbuster hittar du just nu några av årets mest omtalade titlar och sommarens stora biofilmer.
 
Den här månaden släpps bland annat rysaren "A Quiet Place Part II" (8 september, danska Oscarssuccén "En runda till" (13 september), actionpackade "Mortal Kombat" (14 september) och kritikerrosade hämndfilmen "Promising Young Woman" (20 september). 
| 10 september 2021 14:30 |