Film

Skribent

Josefine Krischausky

26 februari 2022 | 14:00

Bill Skarsgård regisserar sin pappa och bror i sin första egna film

Slutresultatet är underhållande när Bill Skarsgård gör mörk satir baserad på en berättelse av Edgar Allan Poe, med inga mindre än sina familjemedlemmar Stellan och Gustaf i de centrala rollerna.
Trots att stora delar av familjen Skarsgård har blivit väletablerade och kända namn i filmbranschen, är samarbeten mellan familjemedlemmarna inte något vi ser särskilt ofta. Men den som väntar på något gott... Bill Skarsgård har precis överraskat med sin debut som regissör, med en kortfilm där hans bror Gustaf och pappa Stellan möts i rollerna.
 
Tillsammans med "Hemlock Grove"-kollegan Landon Liboiron har Bill Skarsgård skrivit och regisserat kortfilmen "Soul of a Man", baserad på novellen "Bon-Bon" av Edgar Allan Poe. Stellan spelar en ensam restaurangägare, som en kväll får oväntat besök när ingen mindre än djävulen, gestaltad av Gustaf, dyker upp vid hans dörr. 
 
Över några flaskor vin utvecklas sedan filosofiska diskussioner mellan mannen och den onda gestalten, och stämningen som uppstår är spänd såväl som underhållande. Kolla in hela den 20 minuter långa kortfilmen nedan: 
 
 
Efteråt finns det också möjlighet att ta del av en rad historier om hur filmen kom till, i form av en frågestund med filmskaparna och skådespelarna. Även om både regi-delen och att jobba med sin familj var något nytt, berättar Bill att inspelningen var en av hans roligaste upplevelser, och att allt flöt på naturligt. 
 
– Dynamiken när vi jobbade ihop var precis likadan som om vi bara hade suttit hemma och ätit middag. Inget kändes forcerat eller konstigt, utan det kändes otroligt normalt, säger han under frågestunden, som kan ses i sin helhet här:
 
 
Bill Skarsgård är närmast aktuell med huvudrollen i Netflixserien "Clark", och kommer på filmfronten dyka i upp i bland annat "John Wick 4", men vi kan också förvänta oss av att se mer av honom bakom kameran. Enligt skådespelaren arbetar han och Landon Liboiron just nu på en första långfilm tillsammans, som stilmässigt kommer ha flera likheter med "Soul of a Man". 
| 26 februari 2022 14:00 |