Film

Skribent

Viktor Eriksson

30 maj 2024 | 21:30

Bill Skarsgård om hur filmstudion presenterade Pennywise: "Elakt"

Upplägget gjorde att den svenske skådespelaren fick ta emot mängder av hat.
Svenske Bill Skarsgård berättar i en ny intervju med Esquire att det inte kändes vidare bra hur filmstudion valde att presentera hans version av clownen Pennywise inför nyversionen av Stephen Kings “Det”.
 
– De gjorde något som jag kände var ganska elakt, säger Bill Skarsgård till Equire.
 
– När du är 26 år känner du dig inte alls ung, men nu när jag ser tillbaka på det så var jag bara ett barn.
 
– Det var ett relativt tidigt tillfälle i min karriär att ta mig an något som skulle ha så många ögon på sig och mycket förväntningar.
 
Filmstudions dåvarande ledning valde då att släppa en första bild på Bill Skarsgård som Pennywise redan under förproduktionen av filmen, innan inspelningarna ens hade dragit igång. 
 
– Jag var så otroligt nervös för det här jobbet och sen började internet sprida massa hatiska åsikter om hur konstig karaktären såg ut.
 
Bill Skarsgård säger att motreaktionen var så stark att det fick honom att se skådespeleriet på ett nytt sätt.
 
– Du kan bara sikta på att göra ett framträdande som gör dig själv nöjd.
 
– Det låste upp något i mig. Och det gav mig självförtroendet att känna att jag kan göra allt. Det är i alla fall så jag känner när jag accepterar det.
 
“Det” hade premiär 2017 medan uppföljaren “Det: Kapitel 2” släpptes 2019. Tillsammans drog både filmerna in över en miljard dollar på bio. Bill Skarsgård får snart spela Pennywise på nytt i en tv-serie.
| 30 maj 2024 21:30 |