Film

Skribent

MovieZine

28 juni 2021 | 09:55

Bill Skarsgård i kärleksdramat ”Bränn alla mina brev”

Även Gustav Lindh och Asta Kamma August medverkar i Björn Runges adaption.
Bill Skarsgård, Gustav Lindh och Asta Kamma August kommer att spela huvudrollerna i ”Bränn alla mina brev”, meddelar Variety. Filmen beskrivs som ett kärleksdrama som spänner sig över generationer, och är en adaption av Alex Schulmans roman.

Handlingen följer författaren Karin Stolpe, hennes komplexa relation med maken Sven Stolpe och hennes heta kärleksaffär med Olof Lagercrantz. Historien sträcker sig från 1930-talet och 70 år framåt, vilket innebär att fler skådespelare kommer presenteras inom kort.
 
Foto: SF Studios
 
Bill Skarsgård är närmast aktuell i svenska Netflix-serien "Clark". Gustav Lindh syns nu på bio i danska "Rättfärdighetens ryttare". För Asta Kamma August (syster till Alba och dotter till Pernilla August) blir "Bränn alla mina brev" den första huvudrollen i en svensk storfilm.
 
- Den här filmen är Karins berättelse och upprättelse! Jag är så glad för möjligheten att porträttera Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932, säger Asta Kamma August i ett pressmeddelande och förklarar vidare:

- Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalansen gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen.
 
Inspelningen börjar i augusti med Björn Runge (”The Wife”) som regissör. Filmen får biopremiär under 2022.
| 28 juni 2021 09:55 |