Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 april 2022 | 08:15

Bill Murrays ”olämpliga beteende” stoppar filminspelning

Anklagelser mot skådespelaren sätter käppar i hjulet för komikern Aziz Ansaris regidebut ”Being Mortal”.
Arbetet med Bill Murrays nya film ”Being Mortal” har stoppats på obestämd tid. Anledningen är anklagelser mot skådespelaren som rör ”olämpligt beteende” på inspelningsplatsen. Disney-ägda studion Searchlight ska nu utreda vad som inträffat och besluta hur man ska gå vidare. 
 
De första klagomålen mot Murray kom in förra veckan, skriver Deadline, men det framkommer inte vad exakt han anklagas för att ha gjort. Inspelningen av filmen var halvvägs klar, och det är inte säkert om och när den kommer igång igen.
 
”Being Mortal” har även Aziz Ansari, Seth Rogen och Keke Palmer i rollistan. Ansari, komiker och skådespelare känd från bland annat ”Parks and Recreation”, gör sin regidebut med filmen som bygger på en roman av kirurgen Atul Gawande. Filmen ska handla ”om döden och åldrande och hur sjukvården misshanterar båda”, berättar EW.com.
 
 
"Ghostbusters"-stjärnan Bill Murray, 71 år, är inte helt främmande för kontrovers. År 2007 greps han av svensk polis efter att ha kört en golfbil på fyllan genom Stockholm. Under inspelningen av "Charlies änglar" år 2000 ska han ha förolämpat motspelaren Lucy Liu med grova svordomar. Rapporter om slagsmål och fyllor sträcker sig tillbaks till 1970-talet och flera motspelare och regissörer har kallat Murray för "svår att jobba med", skriver Page Six.
 
| 22 april 2022 08:15 |