Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

31 augusti 2015 | 20:30

Bill Murray om varför han äntligen gick med på en "Ghostbusters"-cameo

"Jag ville inte överskugga dem överhuvudtaget."
En stor anledning till varför det tagit sådan tid att få till en "Ghostbusters"-film är att Bill Murray inte velat göra en. Han har konsekvent nekat till att följa upp 80-talsklassikerna och han har hävdat att han absolut inte velat medverka om han inte får spela ett spöke. 

Efter många turer fram och tillbaka har det nu varit känt sedan en tid att Murray faktiskt kommer medverka i Paul Feigs kommande reboot, i form av en cameo. Vad fick honom då att ändra sig? I en intervju med Vulture säger Murray så här:

- Jag gillar de där tjejerna mycket. De är svåra att säga nej till. Och Paul är en bra snubbe. Jag tänkte på det väldigt länge. Många, många månader. Eller, det stämmer inte. Jag tänkte seriöst på det i flera år, och det besvärade mig, och jag respekterar verkligen de där tjejerna. Och sedan började jag känna att om jag inte gjorde den här filmen så kanske någon skulle skriva en dålig recension bara för att jag inte hade gett mitt godkännande, eller något.

Han fortsätter:

- Det är en så rolig grupp människor, och det här projektet kommer nå stora framgångar. Jag ville inte överskugga dem överhuvudtaget, och nu känns det väldigt bra.

Det nya "Ghostbuster"-gänget består av Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones och Kate McKinnon och filmen får premiär den 15:e juli år 2016.
| 31 augusti 2015 20:30 |