Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 maj 2015 | 22:00

Bill Murray leder stjärnspäckad jul

Netflix gör "A Very Murray Christmas", och stjärnorna flödar till projektet.
Sofia Coppola kommer regissera, Bill Murray kommer spela sig själv, och listan av A-kändisar som medverkar är milslång. Det här kan bli något extra.

Det är alltså en julspecial som är exklusiv för Netflix, som kommer i form av en hyllning till en klassiska amerikansk varietéföreställning. Bill Murray spelar en version av sig själv som här oroar sig över att ingen kommer komma till hans TV-program, på grund av en rasande snöstorm i New York. Men "genom tur och uthållighet anländer gäster till Carlyle Hotel för att hjälpa honom med dans och sång i juleskrud". 

Ja, alltså, vi fattar inte heller vad det handlar om riktigt. 

Murray får dock ordentlig draghjälp; kolla bara på listan över medverkande: George Clooney, Paul Shaffer, Amy Poehler, Julie White, Dimitri Dimitrov, Michael Cera, Chris Rock, David Johansen, Maya Rudolph, Jason Schwartzman, Jenny Lewis, Phoenix, Frederic Moulin, Rashida Jones och Miley Cyrus med flera är med och ger extra stjärnglans åt det hela.

Här nedan är en teaser som inte heller förklarar så mycket, men Bill Murray ger oss lite patenterat Bill Murray-minspel åtminstone:


Så såhär just innan sommaren kommit igång passar det väl ypperligt att önska er en "Very Murray Christmas". Vad det handlar om får vi se på Netflix lagom till jul.
| 22 maj 2015 22:00 |