Serie

Skribent

MovieZine

23 mars 2023 | 09:30

Girl power och brott i Netflix nya svenska tonårsserie

Nu släpps de första bilderna ur "Barracuda Queens" med Alva Bratt. Serien får streamingpremiär 8 juni.
Efter serier som "Störst av allt" och "Young Royals" satsar Netflix på ytterligare en svensk ungdomsserie. I sommar är det dags att bekanta sig med "Barracuda Queens", en grupp uttråkade tonårstjejer som gör inbrott i rikemansvillor. Och det hela bygger på en verklig händelse.
 
Idag släpper Netflix ett premiärdatum och de första bilderna ur serien. I rollerna syns bland andra Alva Bratt, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Tea Stjärne, Sarah Gustafsson, Max Ulveson och Izabella Scorupco.
 
 
"Barracuda Queens" är löst inspirerad av verkliga händelser och följer ett gäng unga tjejer på 90-talet som gör inbrott i överklassens fina villor - för att göra uppror, söka spänning och hämnas på män som har behandlat dem illa. Serien skildrar också en värld där vissa kommer undan med brott, och andra inte.
 
Large 78b3e5ef82359044f3aa84a8698c1e9c 220526 m8a4319 ulrika 20malm
 

Det här ska "Barracuda Queens" handla om

 
Året är 1995 och den ikoniska ”girl-power-eran” har precis börjat. Lollo, Klara, Frida och Mia är fyra priviligierade tjejer från Djursholm som kallar sig för ”Barracuda Queens” från sina festdagar på stranden Barracuda.
 
Efter att ha dragit på sig en enorm festnota gör tjejerna i ren desperation upp en vårdslös plan – att råna sin nya granne Aminas hus. Saker och ting går dock inte som planerat, men Amina är lyckligtvis mer intresserad av att bli en del av gänget än att anmäla dem till polisen.
 
Tillsammans fortsätter tjejerna att göra allt fler inbrott, där de riktar in sig på sina outhärdliga och rika grannar. Om dagarna är de högpresterande studenter och döttrar, men på nätterna är de hänsynslösa tjuvar – som söker spänning, frigörelse och hämnd på män som behandlat dem illa. Och ingen kommer någonsin misstänka dem... eller?
 
Serien får global premiär på Netflix den 8 juni.
| 23 mars 2023 09:30 |