Skribent

Patrik Jonsson

8 juni 2011 | 21:01

Berry börjar i livets hårda skola

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att Halle Berry kan vara på väg tillbaka till TV-världen och att "Alphas" kan vara en tänkbar kandidat till att ta över från "Heroes".

Det ryktas om att Oscarsbelönade Halle Berry har börjat att söka sig tillbaka till TV-världen. Under den tidigare delen av sin karriär så medverkade hon i en del TV-filmer och i 90-talsserien "Knots Landing" och nu verkar det alltså som att det är dags för henne att återkomma. Serien det handlar om ska vara ett slags drama som har gjort olika kabelkanaler som HBO och Showtime intresserade och går under arbetsnamnet "Higher Learning".

Några större detaljer kring serien är ännu inte kända, men karaktären som Berry eventuellt ska spela är en universitetsprofessor. Serien är skapad av Lee Rose som bl.a har producerat och regisserat diverse avsnitt till serier som "Weeds", "Haven" och "Greek". Det finns visserligen en film från 1995 som heter just "Higher Learning" ("Livet Hårda Skola") som även den utspelar sig på ett college/universitet, men ifall serien har något med filmen att göra är ännu inte känt.
 
Ni som blev helt bedrövade då NBC lade ned "The Event", ja det lär väl ändå finnas en 8-10st där ute av er, kan kanske få anledning till att andas ut. SyFy är nämligen intresserade av att ta över serien och sända den vidare som en slags miniserie. Allt är ännu endast på en "diskussionsnivå" mellan NBC och SyFy, ett beslut lär väl tas och sedan dyka upp här någon gång under sommaren. Ja jag säger då det.

Fler nyheter från NBC blir det då kanalen äntligen verkar ha hittat huvudrollsinnehavaren till deras kommande serie "The Firm". Det blir Josh Lucas som ska få axla rollen som Mitchell McDeere som i filmen gjordes av Tom Cruise. Premiär för serien blir det dock inte föräns till våren.
 
Vilken serie kommer till slut att fylla tomrummet efter "Heroes"? Ja det är nog inte den lättaste frågan att svara på, men en jäkla massa kandidater kommer det att dyka upp här framöver. Superhjälteskildringar är inte en het potatis endast i filmbranschen, utan även en skållhet sådan i TV-världen. Först ut är SyFy´s storsatsning "Alphas" med bl.a David Strathairn, som har premiär redan nu i sommar den 11:e juli och jag tänkte att "Alphas" senaste trailer skulle få avsluta denna artikel;
 
Jag personligen vet inte riktigt vad jag ska tycka eller tro, jag är ju rätt så mätt på sådana här serier. Men visst, produktionen ser väl hyfsat snygg ut och Strathairn är ju en riktigt bra skådespelare, inte så långt kvar till premiären så då får man väl se vad den verkligen går för. Tills nästa gång; ha det så underbart!

| 8 juni 2011 21:01 |