Film

Skribent

Alexander Svensson

9 mars 2024 | 12:30

Ben Affleck gör uppföljare på sin bortglömda actionfilm från 2016

Även J.K. Simmons och Jon Bernthal återvänder när Afflecks hårdkokta actionrulle återupplivas.
2016 var ett actionpackat år för Ben Affleck. Då vankades dels hans debut som hårdkokt Batman i Zack Snyders “Batman V Superman: Dawn of Justice”, men även en mindre känd, men ändå lite omdiskuterad actionfilm med titeln “The Accountant”, där Affleck gjorde huvudrollen som en autistisk man som tvättar pengar åt kriminella.
 
Nu, åtta år senare, blir det en uppföljare med Affleck tillbaka i huvudrollen enligt THR. Även J.K. Simmons, Jon Bernthal och Cynthia Addai-Robinson återvänder till sina roller från originalet. Även regissören Gavin O’Connor och manusförfattaren Bill Dubuque kommer tillbaka.
 
 
En som inte återvänder är däremot Warner Bros, som trots att de gjorde den första filmen inte kommer att vara involverade i uppföljaren. Istället blir det Amazon MGM som producerar “The Accountant 2”. Anna Kendrick uppges inte heller återvända, trots att hon hade en roll i den första filmen.
 
Amazons beskrivning av “The Accountant 2” lyder som följande:
 
 
“När hennes förre detta chef blir dödad av okända lönnmördare så tvingas Finansagent Marybeth Medina (Addai-Robinson) kontakta Christian Wolff (Affleck) för att lösa mordet. Med hjälp av sin frånvarande men oerhört dödlige bror Brax (Bernthal) så sätter Chris sitt briljanta sinne och inte-riktigt-lagliga metoder på att lösa pusslet. När de närmar sanningen så drar trion till sig uppmärksamhet från några av de mest hänsynslösa mördarna som finns - och samtliga är de fast beslutna att avbryta trions utredning.”
 
“The Accountant” blev hyfsat väl mottagen, och hyllades bland annat för Afflecks insats i huvudrollerna och för actionscenerna. Filmen fick dock kritik för att den porträtterade en man med autism som våldsam mördare.
 
 
Vill du se en uppföljare på “The Accountant”? Kommentera gärna.
 
| 9 mars 2024 12:30 |