Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 april 2019 | 09:00

Bekräftat: "The Nun" får uppföljare

"Conjuring"-producenten hotar med skräcknunnans återkomst.
"The Nun" är inte bara den sämsta filmen i "The Conjurings" universum. Det är också den som har spelat in mest pengar. Med intäkter på 365 miljoner dollar skrattar producenten Peter Safran hela vägen till banken, och spånar redan på en tvåa.

Safran berättar i en intervju med Entertainment Weekly att den läskiga nunnan kommer tillbaka, vare sig vi vill eller inte:

- Jag tror att det är oundvikligt med en ny "The Nun"-film. Vi har en riktigt riktigt kul story klar, så jag tror den står näst på tur att skrivas.

Carin Hardy regisserade Taissa Farmiga och Demian Bichir i en prequel till "The Conjuring"-filmerna, som utspelades i ett mörkt europeiskt kloster på 1950-talet.

- Trots att filmen blev något slaktad av kritiker, såklart, så får man inte en sådan biosuccé om inte åtminstone biopubliken gillar den. Det vore omöjligt, säger producenten.
 
 
Nästa lågbudgetrysare med band till skräck-franchisen blir "The Curse of La Llorona" (premiär 17 april). Därefter väntar "Annabelle Comes Home" i sommar, och "The Conjuring 3" är också på gång.
| 11 april 2019 09:00 |