Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 mars 2014 | 21:01

Behöver vi nya "Matrix"-filmer?

Håller syskonen Wachowski på att utveckla en andra "Matrix"-trilogi? Det påstår sajten Latino Review, som fått höra att Andy och Lana skriver på ett utkast till tre nya filmer.

Det är långt ifrån klart om regiduon själva kommer att ta sig an de nya filmerna, eller vad handlingen blir. Keanu Reeves spelade huvudrollen som Neo i den banbrytande science fiction-rullen "Matrix" från 1999. Filmen fick uppföljarna "Matrix Reloaded" och "Matrix Revolutions", som sågades av många men blev minst lika stora biosuccéer.

Sajten säger att filmstudion vill ha upp den första filmen år 2017, för att konkurrera med "Avatar 2" och "Star Wars: Episod VII".

Som filmjournalist tänds det alltid en liten röd varningsflagga när mindre nogräknade bloggar rapporterar "nyheter" från anonyma källor. För varje rykte som visar sig vara sant finns det fem som antingen rinner ut i sanden, eller är rent önsketänkande.

En del rykten är ändå intressanta att spekulera kring, och eftersom flera läsare tipsat oss om "Matrix"-skriverierna ville jag till slut dela med mig av den här. Men ha i åtanke att varken Wachowskis, Warner Bros eller någon av de seriösa filmmedierna som Variety eller The Hollywood Reporter har bekräftat detta rykte.

Med det sagt, är det någon som kan utveckla nya historier i "Matrix"-världen så är det Wachowskis. Själv ser jag trilogin som avslutad, så idén känns minst sagt krystad. Men trilogin var ändå full av fascinerande karaktärer som jag kan tänka mig att se mer av. Håller med andra tummarna för en spinoff om läderklädda akrobaten Trinity.

I sommar är Lana och Andy Wachowski åter bioaktuella med rymdspektaklet "Jupiter Ascending", vi räknar med att de ger en kommentar på "Matrix"-filmernas eventuella fortsättning senast då.

Behövs det en ny "Matrix"-film? Vad skulle du vilja att den handlade om? Vilka karaktärer vill du återse? Kommentera nedan.

| 1 mars 2014 21:01 |