Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 mars 2022 | 09:00

"Beetlejuice" återuppstår! Nytt hopp för uppföljaren

Betelgeuse, Betelgeuse, Betelgeuse!
En av Tim Burtons mest ikoniska antihjältar kan återuppstå. Deadline skriver att den länge omtalade uppföljaren äntligen verkar ha fått nytt liv igen. Brad Pitt (av alla människor) har kommit ombord med sitt produktionsbolag Plan B, och nu är planen att hitta rätt manusförfattare till projektet. 
 
Warner Bros har lekt med tanken på en "Beetlejuice 2" i åtminstone tio år, så frågan är om de nu lyckas återuppväcka den gotiske antihjälten. 
 
Michael Keaton verkar iallafall minst sagt taggad på att återbesöka gamla karaktärer just nu. Han spelar återigen Batman i två kommande filmer, "The Flash" och "Batgirl", så det vore inte långsökt (absolut nödvändigt skulle man kunna tycka) för honom att återvända till de dödas land.
 
Burton-klassikern "Beetlejuice" från 1988 följde ett ungt par (Geena Davis och Alec Baldwin) som efter en tragisk olycka börjar spöka för den hemska familjen som flyttar in i deras hem. Keaton spelade den färgstarke onde anden Betelgeuse som ville hjälpa till. Filmen blev även Winona Ryders genombrott.
| 1 mars 2022 09:00 |