Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2023 | 08:15

"Beetlejuice 2" var till 99 procent klar - då slog strejken till

Frustrerande besked för Tim Burton. "Vi hade en och en halv dag kvar att filma".
Regissören Tim Burton var nästan klar med inspelningen av "Beetlejuice 2" när Hollywoodstrejken slog till. I en ny intervju berättar han om känslan:
 
- Jag är tacksam att vi fick vad vi fick. Det var bokstavligen en och en halv dag kvar. Vi vet vad vi måste göra. Den är 99 procent färdig, säger Burton till The Independent.
 
Han har tidigare ofta klagat på att arbeta med stora studiofilmer och kallat det för "utmattande". Men att återvända till den kultförklarade skräckkomedin från 1988 verkar mest ha varit ett nöje. Här får Burton bland annat återigen jobba med praktiska effekter:
 
- Jag gillade verkligen att spela in "Beetlejuice 2". Jag försökte att ta bort allt onödigt och gå tillbaks till grunderna, att jobba med bra människor och skådespelare och dockor. Det var lite som att komma tillbaka till varför jag gillade att göra film.
 
Jenna Ortega i Burtons "Wednesday". Foto: Netflix
 

Burton återförenas med Michael Keaton och Jenna Ortega

 
I "Beetlejuice 2" får vi återse Michael Keaton i titelrollen som excentrisk demon. Återvänder gör också Winona Ryder som Lydia och Catherine O'Hara som hennes mor. Bland nytillskotten märks Jenna Ortega (stjärnan i Burtons tv-serie "Wednesday") som Lydias dotter, plus Willem Dafoe, Justin Theroux och Monica Bellucci.
 
Med ombord finns också kompositören Danny Elfman och kostymören Colleen Atwood, som jobbat på många av Tim Burtons filmer genom åren.
 
"Beetlejuice 2" är tänkt att få premiär om ett år, i september 2024 - om de hinner få klart den i tid.
| 11 september 2023 08:15 |