Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 juni 2019 | 18:30

Beast från "X-Men" kunde ha fått en egen spinoff

Spännande detaljer kring "X-Men: Fear the Beast", monsterfilmen som aldrig blev av.
"X-Men: Dark Phoenix" blev inte riktigt den pampiga final vi hade hoppats på. Frågan är om en fristående film om Beast hade lyckats bättre?

Hollywood Reporter berättar att det finns ett ofilmat manus med titeln "X-Men: Fear the Beast", med karaktärerna Beast, Professor X och Wolverine i fokus. Enligt manusförfattaren Byron Burton själv siktade han på något i samma anda som rysaren "The Thing" av John Carpenter, "där alla befinner sig i en hotfull miljö".

"Fear the Beast" skulle utspela sig under det sena 80-talet. Hank McCoy (Nicholas Hoult) bor i X-Mansion och kontrollerar sin djuriska sida med hjälp av ett serum, men det blir tydligt att även han har svårt att hålla besten i schack. Det visar sig att han också hjälper en annan forskare som har samma mutation. Denne förvandlas dock till en varelse som terroriserar en by med inuiter. Beast slår sig samman med Wolverine innan den sista uppgörelsen, då det kommer fram att skurken Mr. Sinister har övervakat allt.

Tanken var dels att ta tillbaka Wolverine i franchisen efter filmen "Logan", och dels att introducera Mr. Sinister som en skurk som kunde medverka över flera filmer.

Tyvärr valde X-Men-producenten och "Dark Phoenix"-regissören att vänligt tacka nej utan att läsa manuset. Det ska tilläggas att manuset "skrevs på två veckor" av klipparen John Ottmans assistent, "en aspirerande manusförfattare", så kvaliteten däri kan vi inte riktigt uttala oss om.

För den nyfikne finns hela manuset att läsa här.

Häromveckan kom det också fram att Fox en gång lekte med tanken att slå samman X-Men, Deadpool och Fantastic Four i en stor crossover.

Hade ni velat se "X-Men: Fear the Beast", eller någon annan spinoff i samma universum? Kommentera nedan.
| 17 juni 2019 18:30 |