Skribent

Patrik Jonsson

13 april 2011 | 19:15

Bean hoppar på "Missing"

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om det är inte helt kört för nedläggningshotade "Lights Out" och att Showtime har beställt pilotavsnitt av "House of Lies" och "Homeland".

För ungefär ett par veckor sedan så gick ju dessvärre FX ut med att de skulle lägga ned boxningsdramat "Lights Out". Med lite tur så behöver det dock inte vara helt kört för serien ännu. Skaparna har tittat på andra möjligheter där bl.a DirectTV och Showtime ska ha varit inblandade och ett visst intresse ska ha dykt upp.
Nu är det nog ingen idé att hoppas allt för mycket på att "Lights Out" kommer att komma tillbaka på en annan kanal då chansen för att sådant händer, rent statistiskt sett, är rätt så liten. Men å andra sidan så har det har ju faktiskt hänt några gånger, så lite hoppfull kan man nog ändå tillåta sig att vara, ja om man nu gillade "Lights Out" dvs.
 
Det blir mycket Sean Bean nu här framöver under våren och sommaren. Först så ska han ju spela huvudrollen som Eddard Stark i "Game of Thrones" som har premiär nu på söndag på HBO och sedan så har det avslöjats att det är just Bean som ska spela Ashley Judds karaktärs man i thrillerdramat "Missing" som i sin tur ha premiär onsdagen den sjätte juni. Med andra ord så är det glada dagar för alla Bean-fans.
 
Nu verkar det som att Showtime äntligen har beställt pilotavsnitt av serierna "House of Lies" och "Homeland". Den förstnämnda ska handla om en konsult som inte skyr några medel för att uppfylla sina klienters uppdrag, Don Cheadle kommer att spela huvudrollen som denne obarmhärtige konsult. "Homeland" har Claire Danes och underbare Damian Lewis ("Band of Brothers" & "Life") i huvudrollerna och ska i kort kretsa kring en CIA-agent (Danes) som ges anledning till att misstänka att en nyligen hemkommen f.d. krigsfånge (Lewis) i själva verket är en spion med anknytningar till al-Quida. Även Mandy Patinkin ("Criminal Minds" & "Chicago Hope") kommer att ha en roll. Jag har nämnt dessa två serier tidigare, men nu är alltså de satta i produktion och ifall Showtime gillar resultatet så lär väl serierna få se dagens ljus någon gång under nästa år, eller tidigast i slutet av detta.

Producenten Brian Gazer har i veckan varit i samtal med Kiefer Sutherland angående en filmatisering av serien "24" och nu verkar det äntligen som att projektet rör på sig...lite. Premiären är nu lagd till slutet av 2012 så med lite tur så kan vi alltså få avnjuta ännu ett äventyr med Jack Bauer redan nästa år, men denna gången på duken då förstås.
 
Så mycket mer av större nyhetsvärde i TV-världen finns det inte att rapportera om denna vecka, men jag kan avsluta med att berätta att det allra avsnittet med Carell som boss i "The Office", som numer har en hel hög med "arbetssökande" med i rollistan, kommer att bli ett extra långt avsnitt. Det kommer nämligen att klocka in på hela 50 minuter, avsnittet kommer att sändas den 28:e april i USA.

| 13 april 2011 19:15 |