Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

8 juli 2014 | 12:00

BBC vädjar: "Läs inte de läckta "Doctor Who"-manusen"

BBC Worldwide har råkat ut för en beklaglig händelse. Fem av de nya "Doctor Who"-avsnittens manus har hamnat på nätet.
BBC Worldwide, som är en internationell gren av BBC, gick i går ut med ett pressmeddelande där de bad allmänheten att inte leta upp eller läsa de fem manusskripten för den kommande säsong åtta, där den tolfte doktorn, spelad av Peter Capaldi, gör sin debut. 

- Ofärdigt material har av misstag offentliggjorts. Vi är mycket ledsna över det som hänt och ber om ursäkt till alla fans, till BBC och till alla som jobbat dag och natt med serien, skriver de i utskicket som The Hollywood Reporter tagit del av.

- Vi vädjar till de som kan tänkas ha kommit över detta material, och som då också sitter med spoilers, att ni inte sprider det vidare utan låter alla njuta av serien när den väl har premiär istället. Vi vet ju redan att "Doctor Who"-fansen är de bästa i världen och vi tackar dem för deras hjälp i det här ärendet och för deras fortsatta lojalitet.

Enligt Radio Times Magazine läckte manusen ut på nätet efter att de blivit skickade till BBC Worldwides nya latinamerikanska kontor i Miami, där de skulle översättas. Tydligen rör det sig om säsongspremiären, av showrunnern Steven Moffat, så väl som fyra andra avsnitt. 

Den nya säsongen med den nye doktorn startar 23 augusti i BBC.

Skulle du läsa manusen om du kom över dem? Eller står du på BBC:s sida? Kommentera nedan!
| 8 juli 2014 12:00 |