Film

Skribent

Mats Karlsson

13 juli 2010 | 23:17

Bay har ödelagt Chicago

Om man gör misstaget att låta actionregissören Michael Bay att husera fritt i sin hemstad kan resultatet bli ganska förödande.

Michael Bay år både en mycket älskad och hatad regissör och oavsett vilken grupp man tillhör kan vi komma överens om att han definitivt hörs och syns där han drar fram.

Inför inspelningen av "Transformers 3" letade Bay efter den perfekta platsen till actionscenerna till tredje filmen. Han fick nej av Washington som var skeptiska till om de ville utsätta lokalbefolkningen för en inspelning av en högteknologisk actionfilm och de tyckte att han lika gärna kunde spela in scenerna i en Hollywoodstudio.

Men i Chicago gick det bättre för actionregissören, där han nu håller på och spelar in en del scener. Om Chicago trodde att Bay skulle gå lugnt tillväga misstog de sig rejält. Det ser ut som en naturkatastrof har härjat runt i staden och det blir sannerligen ett digert jobb att återställa staden i sitt ursprungliga skick. Självklart ser det värre ut än vad det är, men ändå kommer det att krävas många manstimmar att undanröja alla synliga bevis på Bays framfart.

Man kan med lätthet och lite humoristiskt sett beskriva Bay som en modern tids Al Capone, om vi tittar på hur staden ser ut på bilderna.

Det slutgiltiga resultatet får vi se nästa sommar, 1 juli 2011.

| 13 juli 2010 23:17 |