Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2023 | 10:21

Dave Bautista lägger Drax och Marvel bakom sig: "Det är en fånig roll"

"Guardians of the Galaxy vol. 3" blir slutet på Marvel-trilogin. Och Dave Bautista ser fram emot mer seriösa roller framöver, enligt ny intervju.
När "Guardians of the Galaxy vol. 3" släpps på bio i vår har Dave Bautista spelat rollen som Drax the Destroyer i snart tio år. Filmen blir dock som bekant ett avslut på James Gunns trilogi, och skådisen ser fram emot att lämna MCU bakom sig för att kliva in i mer seriösa roller.
 
- Jag är så tacksam för Drax. Jag älskar honom. Men det är också en lättnad, säger Bautista om att snart lämna rollen.
 
 
- Det har inte bara varit ett nöje. Det var en tuff roll att spela. Makeup-processen knäckte mig. Och jag vet inte om jag vill att Drax är det man ska komma ihåg mig för - det är en fånig roll, och jag vill göra mer dramatiska saker.
 
Wrestling-stjärnan gjorde en av sina första större filmroller i 2013 års "Riddick" mot Vin Diesel. Sen dess har det förstås blivit en hel del action, men även tyngre regissörer har upptäckt Bautista. Han har medverkat i Denis Villeneuves "Blade Runner 2049" och "Dune", i Sam Mendes "Spectre" och i Rian Johnsons nya Netflix-succé "Glass Onion".
 
Large 6cdb0178786b2bfc7a977f7e8cfa2423 knock bautista
 
Närmast syns han i M. Night Shyamalans thriller "Knock at the Cabin" som släpps på svenska biodukar i början av februari. En nyttig utmaning, låter det som, efter alla år i Marvels sandlåda:
 
- Jag har aldrig pratat så mycket i en film. Det är sida efter sida med monolog. Och vi spelade in på film vilket är dyrt. Man måste få till den perfekta tagningen. Pressen är stor, berättar han för GQ.
| 5 januari 2023 10:21 |