Serie

Skribent

Josefine Krischausky

14 december 2021 | 12:45

"Batwoman"-författarna gör ny tv-serie om Gotham

Serien "Gotham Knights" kommer, likt tv-spelet med samma namn, utspela sig i en stad där Batman inte längre finns.
En ny berättelse från Gotham är påväg till tv-skärmarna. Tre av manusförfattarna bakom "Batwoman" håller på att utveckla en ny DC-serie för The CW, med titeln "Gotham Knights", skriver The Wrap
 
Serien är inte en spinoff till "Batwoman", utan fokuserar istället på en helt annan grupp av hjältar, med självaste Bruce Waynes rebelliske son i fokus. Kort efter att ha förlorat sin far formar denne en oväntad allians med barnen till flera efterlysta skurkar, och medan Gotham förvandlas till en allt mer mörk och farlig plats lyckas de snart bli stadens nya hopp.
 
Denna nya generation av hjältar blir tillsammans kända under namnet "Gotham Knights", därav seriens titel. Projektet ska dock betraktas som något separat från det kommande tv-spelet med samma namn, trots att handlingarna har sina likheter. 
 
De tre personer som ligger bakom "Gotham Knights" är Chad FiveashJames Stoteraux och Natalie Abrams, som alla har arbetat på "Batwoman" sedan 2019. De två förstnämnda har dessutom agerat producenter och manusförfattare för serien "Gotham". 
| 14 december 2021 12:45 |